28 април 2012

Спомени от лятото

Интересно, колко време ще я пиша тази публикация, докато се ориентирам с новият облик...Поне да бяха наслагали малко емотикончета, че ми липсват. :)

И тъй като утре е събота, и аз не трябва да ставам рано (по принцип трябва, но като съм си тренирала детето да гледа филмчета, и да си прави сам закуска от малък...), реших да се заиграя на фотошопа, и лайтрума.

Чудна работа е дигиталният скрап. И да сбъркаш не е фатално. Не е като да си отрязал на криво любимата си хартия.:) Като си готов чистиш за две минути работното място. Разбирай, нападали трохи от бисквити, които съм хрупала докато се взирам в екрана, пепел от цигари и други прекрасни, дребни боклучета. Със сигурност обаче не е като подреждане, прибиране и чистене след натурални хартийки. Знаете за какво говоря, нали? :) Така и не се престраших да ви покажа снимка какъв хаос цари в дома след подобно упражнение. Дори не мога да го нарека артистичен.

Разбирам, че може и да ви е скучно, когато публикувам дигитален скрап (чувствам се малко като предателка, но съвсем малко, направо едва уловимо ), но...това е положението. :)))

От почивката в България миналата година имам повече от 700 снимки на компа. Една голяма част от тях са повтаряеми разбира се. Например: облак щракнат 15 пъти с лек наклон. Чудно какво съм си мислила, като съм го правила. Всъщност знам какво съм си мислила, но ще ви го спестя. :) Както и да е. Имам една много, много любима снимка обаче и тя е на Габи, и Владко (племенника) на плажа в Созопол.



Ако, някой разпознае собственият си мъж в кадъра да свирка! :)

Както вече споменах, освен шопа се сприятелявам на ново и с лайтрума. На ново, понеже го имам повече от година, но така и не му свикнах. Сега е друга бира. Прекрасна програма, която тепърва мисля да опознавам. Харесва ми, че бързо може да променяш цветовете, тоновете и понякога с едно кликване дори цялата снимка става различна ( за протокола, това с едното кликване, се оказа по-трудно отколкото звучи:).




Някакси съвсем нормално беше да  ги "набутам" в рамка диванетата и може би някога, някой прекрасен ден, ще направя фото книга със снимките от България (не с всичките 700 :). Някога..., но не сега, или поне не в близко бъдеще. :)




Фотошоп елементите са безплатни от този блог: http://belscrap.blogspot.co.uk/ и съм просто влюбена във всички сетове на тази дама. ♥♥♥ Освен, че са прекрасни са и безплатни. :) Имах идеята да следвам един от скечовете на Дамаянти за предизвикателството, което е пуснала в блога си, но както виждате само с намерение съм останала. Ако, някой все пак успее да познае, кой скеч исках да следвам, да казва веднага!

Другата седмица съм на 3 дневно пътешествие до Единбург. Без мъж и без дете. Заредих батерията на фотоапарата, нагласих билетите така, че да имам поне един ден на разположение за обиколко и снимки, та очаквайте включване...евентуално :) За тази вечер, баста!

п.с. Новият блогер е страхотен! Много по-добре от преди. ♥


10 коментара:

  1. Нана, и дигиталния скрапбукинг ти се отдава! Браво, момиче! Много му се радвам на него, но не мисля, че е за мен. Първо, защото с тези програми съм мноооооого на "Вие" и второ, защото повече ми харесва да се заровя в хартийки и джувки, та дори и нещо накриво да срежа или залепя. То не, че съм направила някоя скрапбук страничка, да не говорим за албумче, но пък имам планове и един ден и това ще стане.
    Чакаме снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тони, писах ти на е-мейла. :) И дигиталните и натуралните хартийки си имат своите плюсове и минуси. На нас остава удоволствието да разберем сами, кои точно са те. :)

      Изтриване
  2. Изобщо нищо не разбрах от скрапбукинг ,ама пък диванетата :) от плажа са ми любими :* ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как няма да са ти любими, мамо? Я, ги виж как хубаво си играят и говорят па макар и на чужди езици. :)

      Изтриване
  3. Щастлива си, не можеш да го скриеш! И много обичана! Луда, млада и красива! Живей, твори и се наслаждавай на всеки момент!
    " Минутите са бягащи коне към слънцето над нас, а то залязва..."
    Прекрасна публикация!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Боряна! Всички сме щастливи. На някой им личи повече. Прегрътки от мен. ♥

      Изтриване
  4. Ако харесвате ръчно изработени бижута, моля заповядайте! http://thejewelryland.blogspot.it/

    ОтговорИзтриване
  5. Лайтрума е чудна програмка и аз я опознавам отскоро :-) Дълго време ми отне докато се съглася да снимам в raw, но пък така обсега на обработка се разширява драстично :-) На мен лично дигиталния скрап ми е много непознат,но пък безкрайно интересен, така че определено не бих го нарекла предателско :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Нат, Страхотна рамка си им барнала!!!
    Аз не намирам новото ти увлечение за предателско - човек има нужда да се разнообрази!
    Благодаря, за красотата, която направи за мен! Гуш!

    ОтговорИзтриване
  7. Ти си фурия.... само това ще кажа ;)

    ОтговорИзтриване