17 април 2013

Една проста щайга и пролетен ремонт. :)

Хартийките отдавна са зазимени и много рядко, почти никога не стигам до тях, освен ако не е нещо спешно и наложително и няма друга алтернатива. Като например подарък за колежка, която малко яде, но много готви и ни покани на 3Д movie night да гледаме Аватар. Рецептурника беше порядъчно оценен, но до снимки не стигна. Преобладаваше червено и ретро. Без да искам уцелих не само цветовете в кухнята й, но и стилът й. Ха!


Мисля, че няма смисъл за пореден път да казвам и се извинявам за занемаряването на този блог. Очевидно нямам време! :) Макар и не толкова очевидно обаче, от време на време правя по нещо, не задължително хартиено, което колкото и да ми се иска да споделя, не стига до момент снимки, писане и т.н. Не и за тази щайга обаче. Сигурно защото съм много, много доволна от резултата и държа да споделя (разбирай получа комплименти :). Последните не са задължителни, но желателни! :)))



Правим ремонт. Не съм сигурна дали се радвам или по скоро ми се плаче от целият хаос в къщи. Всичко е на камара в дневната и чака слагането на ламинат. Тази събота. Yes please! Коридорът ми магичски стана двойно по-голям от боядисване на иначе светли тапети с още по светла боя, но най-големите промени са за детето и неговата стая, която до преди 2 седмици изглеждаше просто плачевно. Предполагам така е на квартира. Хем искаш и дори имаш възможност да преправиш някои неща, хем не искаш да го правиш за жилище от което се "изнасяш" всяка година. :) Не че се оплаквам от хазяите, по-скоро имаме други планове. Мхм. За любопитните, ще покажа стаята на Габриел преди и сега, стига крайният резултат да прилича поне малко на този в главата ми. :)))


Да се върна на щайгата обаче. В България хич не е трудно да се открият такива щайгички, тук се оказа мисията трудно възможна. Всъщност не толкова невъзможно, ако ти се плаща колкото за цял трикрилен гардероб с надстройка от ИБЕЙ. След като се сдобих с една по възможно най-безболезненият начин се започна преобразяването. Всичко необходимо, за да направите подобна, било за играчки както в моя случай, било за нещо друго да прибирате, може да намерите във вече така или иначе закупени материали, поне при мен така се получи.


Надписът е с гумени печати букви и обикновена блажна боя. Копченцата тик-так, доста големи, са шити към плата, а другата част лепени с горещ силикон. Колелца, плат, малко панделки, шевна машина и лак за дърво и воала. Може да се направи по толкова различни начини за различни цели, че чак ми се иска да спретна още няколко. Всъщност обмислям такава с капаче, на което може да се сяда т.е. ще бъде мекичко. Ъъъ...капачето ще е мекичко, нещо като табуретка.... Ох, спирам да обяснявам, че хич не звучи добре.:) Ама няма къде да им намеря място. Това ме спира. :)


Това е за сега. Моля непостоянноста ми в блог пространството да бъде извинена! Уча, работя и си гледам семейството. От време на време ходим на кино. :) Последно гледахме The Croods. Препоръчвам! :)))


Целувки








11 коментара:

  1. Готина щайгичка, Нана! Не сме те забравили и определено липсваш в блог пространството. На мен ще ми е много интересно да видя стаята на Габи. :)Спорен ремонт!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Нана, аз за кино не намирам време ;) Но филмчето ми го препоръчват от няколко места и смятам да го изгледаме ;) За щайгичката- прелестна е! Практична и ефектна! Направо бутикова! За рецептурника търпиш критика и то сериозна!

    ОтговорИзтриване
  3. Хъмм , това обяснява ,че все нямаш време да ми се обадиш :)) ! Ама между четки , бои и щайги ми отговаряй понякога :) ! Новата мебел е чудесна , браво ! Много целувки от мен и успешно приключване на ремонта :* !

    ОтговорИзтриване
  4. Нана, толкова успешно си преобразила тази щайга.Станала е чудесна и практична.Много добро хрумване за копченцата.С нетърпение ще очаквам да покажеш и стаята на твоето детенце.Сигурна съм,че и табуретката ще я модернизираш и направиш оригинална!!! Успех в начинанията ти !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Ей, жива си била ЗНАЧИ!
    Радвам се да "те" видя! Щайгата е трепач!!!
    Целувки!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Е - добре дошла, макар и за малко. Работи, учи и си гледай семейството. Пък като одъртееш и си останеш в къщи (ако не си ги изхвърлила) хартиите няма да са избягали ;-) И ние ще навестяваме тука да четем - изпод дебели лупи ;-)

    Щайгата е супер яка.вЕрно ли и е толкова цената на тая щайга?! Тия Хангличани са откачени. Пък за капак - може и на тази да и измислиш нещо за отгоре - да не хваща прах ;-) и кучета...В тая връзка - как е пухеното същество?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На пухеното същество му се случи вчера Валентин. :))) Машинка за коса, рошаво куче и мъж в опасна близост водят до animal cruelty. В резултат имаме нова порода домашен любимец, нещо средно между котка, катеричка, недорасла немска овчарка, пинчер и йорки. :)

      Изтриване
  7. Разкошна е! Най-безсрамно си отмъквам идеята ти за копчетата. Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  8. Eeee, Нана - много ми е приятно да надникна в блога ти. Оценявам ангажиментите ти, но определено бих искала да намирам нещо хартиенко тук от време на време. Добре, че имам на какво да се радвам "на живо". Успех с ремонта и до скоро. P.S - Няма ли да идвате това лято по родните земи?

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотно попадение! Идеята с копчетата е просто блестяща!

    ОтговорИзтриване