04 декември 2011







Интересно е как, без значение дали го осъзнаваме или не, биваме повлияни или вдъхновени на кой как му е удобно, от работата на другите. Често виждаме невероятни красоти по блоговете които следим - било за картички, срапбукинг, кулинария или шиене. Аз съм човек, който като види нещо хубаво, не намира минута спокойствие докато не пробва някой ден. Наречето го плагиатсване ако щете, мисля че всички го правим в малки или големи дози. :)

От както следя блога и фейсбук страницата на 100 овце (името е уникално просто ♥ ) имам желание да си направя тефтерче с обвивка от плат. Ели, правиш уникални неща!!! Това мисля не е тайна за никого. :)




Далеч е от идеална изработка, дори си признавам че се наложи да го направя по-малко от заплануваният първоначален размер. Не знам какво кроих, рязах, мерих, но не ми достигаха някакви сантиметри на края, за да пасва на стандартни мои тефтерчета от 6 на 4 инча. Добре че мога да си ги правя какъвто искам размер, та след/когато/ако го изпиша ще си го подменя лесно. :) Може да ви се струва смешно, но вече имам толкова много тефтери за лична употреба, купувани и правени от мен, та не знам дали един живот ще ми стигне да ги изпиша.





♥ ♥ ♥
Другото нещо, което исках да ти кажа днес е, по-точно да ви поканя, на един благотворителен базар. За много от нас да бъдеш майка е най-естественото нещо, което може да ти се случи. За други обаче е дълъг и болезнен процес пълен с много надежда, но и с много разочарования. За трета поредна година (от както се занимавам с това хоби), вземам участие в благотворителен базар. Първите два пъти все за домове с деца лишени от родителска грижа. Тази година каузата е малко по-различна, но не непременно по-маловажна. Съжалявам, че не успях да се подготвя на време и предоставя повече неща. Надявам се столичанки, а и всеки който има път на там по това време, да намери време и посети базара, закупи нещо макар и дребно (не задължително мое разбира се :) и даде своят принос за събирането на средства. Повече информация в листовката по-долу или на фейсбук страницата: КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР „АНГЕЛСКА ЧУДОТВОРИТЕЛНИЦА”




Би било чудесно, ако може да разпространите информацията, за да я видят възможно най-много хора.

4 коментара:

  1. Вече два пъти участвам в базарите на "Искам бебе".Истинско щастие е за мен,да дарявам картичките си за такава кауза.Имам 2 деца и знам,че по-голямо щастие от това няма.
    И аз приветствам всички да вземат участие в това благородно дело!!!!
    Иначе тефтерчетото ти е много сладурско!От плат не зная как се правят,но бих искала да се пробвам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Нана, тефтерчето много ми харесва. Аз като, човек, който не може да шие хич и не мога да си помисля да му откривам кусури.
    Страхотна инициатива. Много жалко, че научих за нея късно, иначе и аз щях да се включа.

    ОтговорИзтриване
  3. Е, бива ли сега така? Такава красота, Нана! А десените, които си подбрала са супер, супер свежи! Несъвършенства лично аз не видях, не смятам и да търся по-задълбочено, защото друго е по-важно - чувствата, емоциите, творчеството, което си вложила!
    За базара е късно да се класирам с нещо лично изработено, но за сметка на това ще намеря време и ще го посетим, за да си вземем нещо и да помогнем за една толкова благородна кауза!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти за милите думи, Нана :-).
    Всичко, напарвено с голям кеф и ентусиазъм, някак си се получава.
    Аз пък съм влюбена в твоите неща и тихомълком написах коментар под публикацията на Руми, надявайки се случайно генераторът на числа да се спре на него.
    Нещата ти са възхитителни, не знам как правиш всичко това от хартия, а и пловете доста ти се отдават :-)
    Прегръдки,
    Ели :-)

    ОтговорИзтриване