04 април 2011

Review "Prisma pencils"



Ето ме и с първата публикация review. Надявам, се че ще намирам достатъчно интересни за вас материали над които да си разсъждавам, и което май е по-трудно да съм достатъчно обективна в оценките си. Разбира се, моето мнение може и много бих се радвала, ако споделите с коментар! :)

Аз съм голям почитател на крафт картоните, за които ще стане дума друг път, и да оцветяваш върху тях с достатъчно ярки и наситени цветове, си е живо предизвикателство. Реших да си взема малък комплект "Prismacolor", колкото да опитам. 12 цвята сет си е направо обидно малко, но пък и да си купя всички цветове, просто за да си експериментирам ми се струваше чиста проба глезотия. За това се спрях на комплект от 24 цвята, който поръчах от ибей за 22 паунда с подарък от 4 Prisma тънкописци, блендващ безцветен молив и острилка. :)

В последствие ги видях за 18 паунда комплекта, което ми се струва доста разумна цена. Първи впечтления - Wow! Изключително меки, което обяснява качеството на цветовете които се постигат с лекота при тъмен картон, в моят случай крафт. Колкото по-тъмна основа, толкова по-наситени и ярки цветове. Не знам дали има техника за работа с тези моливи, аз както знаете никога не съм била в арт класове или училища, за това просто и ползвах както бих оцветявала и с копиците си. Бях впечатлена от способноста на светлите да отнемат от тъмните цветове и да се постига допълнителен тон. Особено ми допадна и бялото, както се вижда и на снимките не пропусках да го използвам.

+ наситени цветове
+ идеални за работа върху тъмни картони
+ 24 цвята плюс допълнително един, два сиви цвята са напълно достатъчни
+ продават се отделни бройки
+ идеално блендване на цветовете и без безцветният молив
+ по-лесни за работа, отколкото копик маркерите
+ идеални за големи повърхности
+възможност с един цвят да се достигат до три тона

- изискват по-голям натиск, отколкото маркери и реална опасност от мускулна треска, ако оцветите повече от една картинка една след друга :)
- моливи са все пак и финните линии, и детайли са доста трудни, освен ако не острите на 10 секунди
- за комплекта от 24 можеше да спестят едното зелено (4 нюанса) и да има едно сиво
- не съм особено доволна от резултата на бяла хартия

Бих препоръчала на приятел! :) Познания за работа с Копик и Промаркери е предимство.

Ето и две картинки. Първият опит с дракончето още като ги получих и се "опознавахме". Не е идеална, но добих представа какво да очаквам и как да работя със следващите. Снимката е с леко засилени тъмни, за по-реални цветове, така както ги виждам на живо и не успях да снимам с апарата.




Втората снимка не е засилвана с програма, мисля, че цветовете са максимално вярни с тези на живо. Снимките са в пълен размер, за да може да си ги разгледате в детайли. :)




Използваният крафт картон е "Papermania".

14 коментара:

  1. Впечатлена съм от наситеността на цветовете - и то върху крафт-картон. Да не говорим колко добре се е получило преливането и белите отблясъци при робота. Слава богу, че не обичам да оцветявам, защото със сигурност щях да си ги купя.

    ОтговорИзтриване
  2. Ама така лесно го правиш да изглежда, че човек ще си помисли, че само да хване молива и... :).
    Наистина са страхотни цветовете, а и нюансите са се получили супер. Можеш ли да покажеш и снимка на бял фон?

    ОтговорИзтриване
  3. Цветовете наистина са много наситени и добре си ги преляла. Аз оцветявам предимно с моливи, нямам все още копик маркери и тези моливчета ми изглеждат доста добри. А за бял картон е по-добре да е тип акварелен, но да не е с големи "пори"/релеф, тогава се получава по-добре ;)
    Супер си се справила...:)

    ОтговорИзтриване
  4. Нана, успяла си страхотно да оцветиш картинките. Цветовете много ми харесват. Определено смятам че си направила добре като си си купила тези моливи.

    ОтговорИзтриване
  5. Wow wee!
    These two cards are FAB!
    So lovley and bold, great colouring!
    Can you tell me where the stamps are from? I esp. like the robot one....
    Hugs Nina x

    ОтговорИзтриване
  6. Красиви са се получили - ярки и весели. Много харесвам светло върху тъмна основа и имам едни метализирани акварелни, с които мога да пробвам по подобен начин.
    И чудесно ревю.

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно! Благодаря за полезната информация!

    ОтговорИзтриване
  8. Много хубави и ярки цветове, наистина. Благодаря за ревюто! Страхотно оцветяване, особено роботчето. След като изчетох публикацията ти се засилих към и-бей, но добре, че не намерих такъв комплект. После седнах да оцветявам картинка с моите акварелни моливи и... не съм "дорасла" още за призама моливите мисля.

    ОтговорИзтриване
  9. Нани, много ти благодаря за изчерпателното ревю :) Аз като един лаик да питам - тия моливчета като обикновените с гума ли се трият?
    Много гот изглеждат! Имам една жена дето точно с тях оцветява на крафт картон и всичките й картинки са просто жестоки! Ако я изнамеря - ще ти я покажа :) Гуш!

    ОтговорИзтриване
  10. Радвам се, че го намирате за полезно и интересно! :)

    Тони, като се замисля магията май е точно в работата на бялото с тези моливи. Почти невъзможно да се постигне този отблясък с други, да оставим на страна че е на крафт картон дори.

    Маги, мисля, че се подценяваш, но ти си знаеш. :)

    Гери, докато си "играх" се замислих същото, аз обаче като едно пълно "про" нямам ни една гума в къщи за кадем. :D Обещавам да си купя и задължително пробвам. Чакам да пуснеш линка тук или на скайпа или където решиш. :)

    Nina, thank you for stopping by. The both stamps are "Whiff of Joy" january release. I should've said it the post. Doh...

    ОтговорИзтриване
  11. Oh, my goodness, how fun these are, Nana! I absolutely adore the stamping and coloring on the kraft background. I have got to try this!!

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотни са! Това с рисуването върху картон винаги ми е било проблем. Благодаря за ревюто. Силно впечатлена съм и сега няма да мирясам, докато не се снабдя с един комплект:)

    ОтговорИзтриване
  13. WOW!! These are beautiful Nana. Your coloring never ceases to amaze me!!

    ОтговорИзтриване