31 януари 2010

Блог награда



С тази приятна награда ме изненада вчера Шматка, или по-простичко казано едно младо момиче с невероятен всестранно развит талант. Благодаря ти от сърце!



Сега от мен се очаква да предам щафетата на други 10 блогера, които по мое скромно мнение заслужават банерчето също. Трудно е да отсееш ти - да, ти - не, и казвам ви в момента ми е много трудно, но:

1. Теди. Ти за мен си неизчерпаем извор на позитивно настроение и красиво направени неща.
2. Katy. Не си спомням кога за последно бях толкова очарована от нечие творчество. Кати е идеалният пример, как с малко неща и много идеи, може да се спре дъха на гледащият.
3. Криейтив, за това че остава вярна на стила си и го подобрява.
4. Карилуис - да казвам ли повече?
5. Ани Тук вече си говорим за висш пилотаж. :)Чудесно е, че има хора като Ани които вдигат летвата на много нива и различни неща.
6. Ели или както всички си я знаем ню арт мама. Ника хич не е случаен, казвам ви!
7. Ралико Само се надявам да е постоянна и да публикува често в блога, ако ли не ще и спирам ракията! :)
8. Нети Не знам от къде се появи, но не спираш да ме очароваш с идеите си и собственото си виждане на нещата.
9. Рали още едно. :) Красота във всяко едно нещо излязло изпод ръцете й. Чудесно просто.
10. Анархия. Въпреки, че напоследък поизчезна от редиците, не мога да не изразя възхищението си още веднъж, за неверочтните квилинг елементи и композиции които прави.

Трябва да направя:
1. Да благодаря за наградата. - done
2. Да сложа в моя блог линк към човека, който ми дава наградата. - done
3. Да сложа в моя блог картинките, които представляват наградата :) - done
4. Да наградя 10 блога. - done
5. Да сложа линковете на тези 10 блога. - done
6. Да им напиша коментар за наградата. - to be done

29 януари 2010

Friday sketchers challenge

...и картичка за едно момиченце на което сме на рожден ден утре. Реших да използвам зададения скеч и да участвам в предизвикателството на Friday sketchers 87, но не съм сигурна дали не се отклоних много от него.



Използваните хартии са на Daisy bucket, a калинката на Basic grey - Bling it. Много е сладка и сега съжалявам като поръчвах, че не си взех повече. Копици за оцветяване и Sugar Nellie stamp - Windswept.

Искаше ми се да сложа някой нежен надпис Happy birthday, но нямам нищо подходащо, нито толкова малко за мястото което оставаше.



This is my card for this week challenge, and the card is going for a little girl birthday tomorrow. I'm not sure if I messed up too much with the provided sketch, if so, please ignore my entry. Thank you!

28 януари 2010

The sugar bowl challenge



Тази вечер една картичка от мен в която да си призная до последно не бях сигурна. Сега завършена, мисля че се получи доста добре, а и както винаги за съжаление, снимката не отразява цялата красота и реалните сини цветове. Ще си призная също, че щракнах с фотоапарата повече от 50 кадъра на различни фонове, под различни ъгли, това е най-доборото което успях да направя. Правих по новият скеч на The Sugar Bowl, като допълнително условие също е да се използва и дантела. Мисля, че точно това обърка малко първоначалната ми идея, но в крайна сметка съм доволна от резултата.

Печата е един от любимите ми на Sugar Nellie - Daisy и може да си го закупите от тук. Ще излъжа за използваните харии, за това по-добре да не давам луди предположения. :)



This is my enter for this week challenge, and I have to say that I realy loved playing with the provided sketch and especially trying to figured out, where exactly to put my lace on. However it turned out very well, and I'm very happy with the final result, even the picture is a total rabish. :)

Това за сега от мен. Имах желание да направя повече неща, но само си останах с желанието. Време ми е да ви пожелая лека нощ и да прегърна възглавницата, или каквото намеря на близо. :)

26 януари 2010

Малък Венко на бял свят

Ще започна с една картичка, която е за най-малкият член на групата в бг-мама. Ит'с а бой! Малкият герой Венко на мама Катя (siar145) се е родил на 19.01.2010. Да е жив и здрав, късмета да не го напуска през целият му житейски път, да има едно прекрасно, щастливо и безгрижно детство и да порастне голям и отговорен човек! Това са пожеланията които искам да му отправя с тази картичка. На мама Катя пожелавам бързо възстановяване и много, безценни моменти прекарани с малкото човече и останалата част на семейството!



Картичката ще представя и в нашият нов блог за предизвикателства ето тук, а вие не чакайте повече покани, хващайте ножиците и хартиите, панделките и копчетата и покажете креативност! Използваната хартия е купена на лист и по всичко изглежда, че съм изрязала часта където е пишело производителя иначе с удоволствие бих споделила. :) Името е изписано със стикери, а сладурски брадсове като слона и хипопотама може да си закупите от тук.



Второто календарче се получи след като гледах уроци в тубето как да се оцветява черна коса и бяла рокля, а след това, с разкошните хартии на KAISER, всичко си придоби завършен вид. Малките червени сърчица са всъщност печат с горещ ембосинг и после изрязани. И не, Теди, чорапите са сиви, не мръсни, виж за роклята вече няма да споря! :D

Това е за сега! Лек, приятен и усмихнат ден на всички и не забравяйте да дадете своя принос в блога с предизвикателства, за да може най-накрая и той да потръгне!

23 януари 2010

100% woman

Когато преди няколко месеца започнах да правя картички, имах хиляди идеи и нито една успешно реализирана. Сега е различно вече. Сядам, правя, обикновено по общи правила и скечове, а понякога дори с предварителен замисъл в главата. Разликата вече е, че макар и рядко да имам конкретна идея и виждане, все по-често ми се получава първоначалният замисъл. Тази картичка е точно това.



Хартията е разкошотия някаква на KAISER - производител за който не бях чувала, но спечелиха за винаги място в сърцето ми и всички красиви дизайни листи които си поръчах с тяхна марка. Печата е Sugar Nellie - Claudia the artist, Копици за оцветяване и Shakura Stardust - clear, pink за блестящите ефекти. Розичката чарм е от една гривна (аз нали обичам да търся неща не само в хоби магазинчетата, та такива покупки просто не ги пропускам), лентичка, перлии и камъчета. Буквите са велурени стикери с лек блясък на Dovecraft и са просто разкошни.



Това е картичка която ще отиде за някого за 8-ми март, така че ако не сте сигурни напълно че ви харесва, моля Ви: Внимавайте как коментирате, за да не се окажете притежателят й, понеже съм разбрала погрешно! ;)

За себе си с изработката на тази и крайният резултат стигнах до 3 заключения:
1. Цветовата комбинация, колкото и трудно-скучна да изглежда, винаги си заслужава да се опита.
2. Оцветяване с черно е трудно!
3. Мисля че няма съмнение за никого тук - не мога да връзвам панделки!

Това е! Благодаря ви че се отбихте, приятен и лек ден ви желая, и много красиви изработени неща!

21 януари 2010

Bird collection


Малко остана от календарчетата. Да си призная на мен ми писна, а на вас не знам. Но пък не мога да отрека, че са изключително сладки и в повечето случаи стават доволно бързо (тук малко излъгах).


Тази вечер вдъхновението ми беше разкошният пакет хартии и изрязани елементи Crate Paper - "Lillian Collection Kit", въпреки че има и малко използвана от пакета на Cosmo Cricket - "Early Bird" и "AMYbutter" - K&Company. Другата ми нова придобивка е бордер пънча на Марта Стюарт - Garden Trellis. Одавна му бях хвърлила око, но все ме спираше цената. Сега след като вече го имам, цената си струваше - обожавам го и не пропуснах шанс да го използвам във всяка картичка днес.



Ако увеличите снимките с белите розички и бялото цвете (което между другото си направих сама /флекс) ще забележите лек блясък. Само бях чувала за гел химикалите на Shakura - Stardust. След като трябваше да мина през много процедури с коронката на принцесата на червената картичка от оня ден, реших че ми е време да ги пробвам. Невероятни са! Когато искате само малко блясък, но не глитер - това е "must buy" продукт!

За сега толкова от мен. Обещавам още само една публикация с календарчета (вероятно утре вечер) и после няколко месеца не искам да чувам за тях. :) Приятно творене и много вдъхновения!

20 януари 2010

Gina's candy



Джина, дава страхотна награда. За да участвате в тегленето за нея трябва: 1. Да станете последовател на блога й. 2. Да напишете в личният си блог за наградата и 3. Да оставите коментар с линк.
Gina's blog and candy

Успех!

Цвете от вестник

Вчера в чата Теди (Chiges) пусна клипче с направата на тези толкова прости, но толкова хубави цветя. Моето стана малко големичко, поради липсата на малък скалопс пънч, а и май попрекалих с листите, но крайният резултат е едно доста оригинално цвете, за кеото си струва да се направи отделен пост и линк как да се направи. Воала

За фон използвах горещ ембосинг и печат на Тим Холц.

Това е за сега. Приятен ден и до следващото календарче! :D

19 януари 2010




Първата картичка, започнах за едно дететнце от групата на Габи, на което сме канени на рожден ден. В процеса на работа обаче и след дълго чудене къде точно да сложа надпис ЧРД, реших че може би не е много подходяща картинка за 5 годишно момиченце. За това, предполагам ще отиде към Търново, а за рожденният ден ще мисля нещо друго.


За първи път пробвах да оцветя косата черна и много ме измъчи, а колко просто изглежда. Има 3 различни цвята въпреки, че на снимката не се забелязва много. Оцветено с Копик Чао номера: R00, R11, R22, R27, V000, B60, G00, G07, G14, 100, C7, C5. Рамката е декорирана с течни перли, използваните хартии са на ММЕ "Bloom & grow", а цветенцата Прима. Печата е на The Greeting farm - Princess Ava.


И разбира се още едно календарче готово от преди няколко дена, но не ми се пускаше публикация само за него. Буквите си ги изрязах от шаблони и през цялото време си повтарях: Кътълбъг, Кътълбъг...:) Да, нужни са такива машинки, но не им е дошло още времето при мен. Печата е на Sugar Nellie - Gorjuss girl, оцветен с номера: R00, R11, E57, E53, E31, B00, B12. Хартията единичен лист на Magenta.

Това за сега от мен. Лек, приятен и успешен творчески ден ви желая!

16 януари 2010

За Копик маркерите

Тази публикация я обмислям от много време и днес ще се опитам да систематизирам цялата информация и личен опит които имам при оцветяването с Копик маркери. Възможно е да пропусна нещо или да се изразя неправилно, както е много възможно и да не знам отговора на някой въпрос. :)

Какво са Копик маркерите?

Копик маркерите са продукт разработен в Япония преди повече от 20 години, като е специализиран за рисуване на скечове, комикси и анимации. Цялата гама Копик маркери съдържа 334 цвята и се увеличава. На пазара има 4 вида Копик:
1. Скеч маркери - 334 цвята
2. Копик маркери - 214 цвята
3. Копик Чао - 144 цвята
4. Широки маркери - 36 цвята



Има три разлики между различните видове.
1.Пълнител. Скеч маеркерите имат най-голям резервоар с възможност за покриване до 6 листа хартия, а Чао до 3 - 4 за сравнение.
2. Форма на тялото
3. Форма на писеца
Разлика в качеството на оцветяване няма. Всички маркери могат да се пълнят с мастило, когато се изхабят. Става изключително лесно с издърпване на писеца.
Цената на един пълнител мастило, поне в УК, е колкото цената на един брой скеч маркер. Определено е за предпочитане пред закупуването на единична бройка маркер, от този който ви е свършил.

Моят личен опит е с Чао маркерите. Ако сте начинаещ и искате да опитате, ако ви трябва само за оцветяване на малки картинки, печати и т.н., препоръчвам ви да започнете с тях. Цената е двойно по - ниска отколкото на скеч маркерите и така ще имате възможност да пробвате, харесате или не, и т.н. Може да се закупят съответно на единични бройки, или в готови комплекти подбрани в една гама: 12, 4х36 или 2х72 цвята.

Аз започнах с готов комплект от 36 цвята "С". Беше ми изключително трудно да реша на единични бройки кои номера да взема, за да се допълват, за това предпочетох да се доверя на производителите и комплектите. С времето си купих допълнителни бройки, но вече знаех какво искам и какво да очаквам.

ВНИМАНИЕ: Копик маркерите пристрастяват! Колкото и цветове да имате, никога няма да са ви достатъчни! :)

Какво е да оцветяваш с Копик?

Личните ми впечатления, след като преминах през акварелни моливи и други марки маркери ще кажа - Удоволствие. Цветовете се нанасят изключително плавно, без да оставят по-тъмни или светли чертички. Възможноста да достигате до няколко тона по-тъмен цвят след многократно повтаряне и което е по-изумителното в случая, хартията на която го правите няма да се нарани, намокри, скъса, дори и след повече от 10 пъти минаване. Нагледни снимки съм прибавила в една публикация от м.септември озаглавена Copic vs all. Огромната гама цветове, позволява (стига да ги имате в наличност разбира се :) да преминавате лесно от една в друга тоналност, като помежду си се преливат почти идеално - без резки разлики. Друг плюс е, че може и да отнемате цвят с безцветният маркер (colourless blender). Сигурно само на много тренираните хора не се случва да излязат извън очертанията и контурите при оцветяване. Аз го правя често, но с блендера мога да "изтрия" грешката. Тук разбира се трябва да е ясно, че не можа да се заличат идеално големи повърхности или много тъмни цветове.

Каква хартия е подходяща за оцветяване?

След като веднъж се сдобих с маркерите, реших че всичките ми проблеми с оцветяването са решени. Да ама не. Хартията има голямо значение, поне докато не изградите техника. Идеално би била леко еластична, с къси нишки които да спират цвета от разливане. Има и специално разработена хартия от производителите, но за картички е доста тънка 70гр и на мен като на начинаещ ми беше/е трудно да я ползвам. Понеже маркерите имат изключителна и много бърза попивателност, изсъхват много бързо, а за да се смесят цветовете добре, е нужно да рисувате бързо, докато е все още леко мокро. Пребройте думата "бързо" в последното изречение! :) Освен това, колкото по-слабо попивателна е хартията, толкова повече ще издържат маркерите. По-дебеле не означава непременно по-попивателна, но за постигането на един и същи ефект, някои хартии изискват повече нанасяне от други.
Аз не можах да си намеря от къде да си закупя в УК тази която препоръчват американките. След доста проби и камара бели картони в къщи, останах най-доволна от картоните на Personal Impression 250гр за оцветяване и щамповане.


Препоръчвам ви да погледнете блога в дясната лента от тези които следя: "I like markers". http://ilikemarkers.blogspot.com/ Жената която го води е представител продукт специалист на Копик маркерите, също и дизайнер на печати. Дори и да не разбирате английски, има изключително много нагледни картинки, лесни за разбиране.

За сега това от мен. Въпроси сигурно имате много, вярвам че не знам отговорите на всички, но ще се радвам да отговоря, ако мога разбира се. Сигурно пропускам доста неща с тази публикация, но и без друго стана дълга и скучна. :)

И пак ще кажа - снимките не са честни спрямо това което е на живо. Разликата е огромна. Представете си идеалната фотошоп картина отпечатана с идеалният принтер, това е какво постигат маркерите, когато се научите да работите с тях!

Целувки!

14 януари 2010

Още за Великотръновската ударна група :)


Още 3 завършени календарчета за базарите. Личната ми фаворитка е тази с ябълките - стана изключително сладурска поне в моите очи. Знам че някой хора получават смесени чувства при вида на хартия като синята, но на живо оставя съвсем приятни емоции, както за гледане така и за пипане.


Ще ме извините за късата публикация днес, но се чувствам много изморена (по ред причини), а и в къщи в момента е доста шумно.


Благодаря ви, че се отбихте. Ако някой има въпрос относно използваните материали - питайте, ще отговарям с коментар!

Целувки и лека нощ за сега от мен!

13 януари 2010

Календарчета

Бях решила преди два дена да направя малко Easel стил календарчета, за момичетата във Велико Търново, за предстоящият мини благотворителен базар по повод 14-ти февруари. Малко след това погледнах блога на Gina_g, която е коментирала предишната ми картичка и окончателно реших, че ще измайсторя няколко. Вася ейкейей Девилсомтингсомтинг в Бг-мама, каза че според нея картички биха се продавали по-лесно. Сега след като направих няколко календарчета ще кажа - Васе, не вярвам че някой ще предпочете картичка, пред нещо толкова сладко, елегантно и такова което ще му краси бюрото и същевременно ще има и полза от него. Обори ме! :) Няма да споменавам дори, колко бързо, лесно и приятно е правенето им.


Тук няма какво толкова да обяснявам за метериалите. Всичко е основно, с изключение на печата картинка на Sugar Nellie - "Demure". Останалите печати сърчица са на Clear stamps, а надписа "You are special to me" нямам представа да си призная и никъде по дървеното кубче не пише освен, че е designed in usa и made in taiwan - но пък ми хареса много и е удобен за всякакви поводи. Всичко е печатано и използван горещ ембосинг с пудри на Stampendous! - Ruby red, Star dust и Pirate gold.


Цветенца, камъчета и други разни си ги знаете. Тук е момента да кажа, че днес получих коледният си подарък от Ваня - алнеон в Бг мама. Разкошни, разкошни панделки, лентички, дантелки ми е изпратила. С ръка на сърцето заявявам, че тук не намирам такива и за първи път ми се случва да погледна рибонче и от него да си представя останалата част по картичката. Благодаря ти Ваня! Направи ми невероятно добър подарък! Все още мисля, как да се отблагодаря.


Календарчето с ключето отива директно в Италия, понеже е и правено по поръчка на мама. Мислех да направя по две от вид за Търново, но това няма да го повторя понеже е за специален човек и искам да си остане такова.


Това е за сега! Благодаря ви, че се отбихте, коментирахте и т.н. Целувки и лека нощ!

11 януари 2010

Колкото повече - толкова повече!


Много, много отдавна искам да направя претрупана картичка. Но, не порсто претрупана, а всяко нещо да стои на мястото си. Тази вече, мисля имах добър първи опит и дори калпавите снимки да не покажат всичко (така както бихте го видяли на живо), мисля че се доближих една стъпка близо до идеята. И трябва да кажа тук, че дори и сега мисля, че има място за още нещо, което обаче не намирам с наличните ми материали. Може би, малко ембосинг на основния фон...не знам, това което знам е, че вече е късно за допълнения. :)


Хартии "Маракеш" на Бейсик Грей. Тук веднага ми изниква в съзнанието една фраза, която детето използва когато нещо много му харесва: "I love it, mommy, I love it!" и едни огромни блеснали очички готови да изфръкнат. Брадсове - всякакви - "Докрафт" и "Пейпърмания". Цветя - ибейски розички и "Прима" някаква, но за Примата не съм сигурна, може и да е Woodware. Камъчета от хоби магазинчето и рибонче ейкейей лентичка...от една пижама "подарък" която си купи мама. :) Всичко се използва стига да има къде!

Ще си призная честно, този път не си спомням какви цветове Копици използвах (понеже оцветих картинката девн по-рано). Основните - да, но останалите (сенки, тъмни, светли и т.н.) абсолютно си нямам представа какво цапах, докато не останах доволна от оцветяването. Но, ако все пак някой държи да знае точните номера - да си казва докато и това не съм забравила.


Картинката е печат на Sugar Nellie - "Peek a Bunny" и като е станало дума за това, Шугър Нели има 50% off на 10 печата този месец. Аз лично си харесах само 3 от които. И понеже са едни от любимите ми марки (бих казала ), бях приятно изненадана с тази промоция, тъй като за толкова време, не бях ги виждала да имат разпродажба под какъвто и да е вид, та се възползвах веднага.

Това е за сега, момичета. Радвам се, че ви има. Радвам се, че ви открих. Радвам се, че имам възможност да се докосна до нещо което граничи с чисто изкуство. Но, още повече ме радва, че има хора които го оценяват - това май е най-важното. Приятно творене и продължавайте да надничате тук, защото ви планувам малко изненади! Приятно творене и лека вечер от мен!

08 януари 2010

Spring anyone?

Yes, please! Да, ама не! Тук ни е затрупал един сняг, какъвто не бях виждала с години и пролетта вероятно ще закъснее. За това ще се стоплям с подобни картички от време на време. Както много от вас знаят, най-доброто време за мен е ноща. Приспах детето тази вечер и както си бях разпънала сергиите си викам: Я, да я пробвам тази картичка за която Блещучева беше така мила да ми даде клипче. Беше изключитено удоволствие за мен да я направя. Може би защото ми се наложи да декорирам повече от една страна (обикновено не го правя от чиста проба мързел). От крайният резултат съм много доволна. А, самата картичка е много сладък размер 10 на 10 см, което я прави още по-приятна за гледане на живо.


Използвах хартии на ММЕ "Bloom & Grow" - много е хубава тази колекция, сега има нова подобна с нетърпение очаквам да се сдобия и с нея. Цветята са Прима, брадсовете "Making memorys" - това последното май не го изписах правилно, но да си призная точно сега не ми се проверява. Дребните печати с цветенца и надпис са от списание (вече ме е срам да ги казвам тези неща, но какво да направя като подаряват хората и то все полезни неща?!:), а картинката е печат на Sugar Nellie "Chick - a - dee", който имам от известно време, но едва сега му дойде реда. Копик Чао за оцветяване номера: YG23, YG63, R00, R11, E31, E57, Y11, Y15, Y38, RV000, BV31, RV13.
Съдбата на тази картичка е неизвестна. Вероятно ще я пратя за момичетата в Търново, но имам подозрения, че някой ще си я познае утре сутрин, искам да кажа след няколко часа, и ще отлети за Италия. :)

Лека нощ от мен и приятно творене!

07 януари 2010

Св Валентин

Започнахте ли вече картичките за любими и не толкова любими същества, мъже, домашни животни, деца и т.н., може и в друга последователност? :) Аз откривам сезона с този комплект картичка и ключодъжател или висулка за чанта, или поредната прахосъбирачка.


Мисля да направя няколко такива комплекта, които момичетата от "Работилница за надежди" - Велико Търново, да продадат на мини базар, а средствата за децата в дома в село Страхилово.


Използваните хартии са на K&Company и ММЕ "Bloom & grow". Печати на рози и надпис, от кварталното магазинче с марка не известна. Перлички, розички и много мастило distress "Dark mahagony". Трябваше да декорирам и отзад, което пък стана и по-добре, понеже скъпоценият ми личен печат се размаза докато снимах. :)


Това е за сега от мен! Благодаря че се отбихте и започвайте да вадите хартиите на червени сърчица и да се подготвяте за този толкова хубав празник на влюбените. И не забравяйте, че дори и да нямате любим, винаги може да празнувате Трифон зарезан....хм, чудя се кое да предпочета сега. Любовта ми към хубавото вино е също толкова силна колкото и към милото, да не казвам дори повече на моменти. :)

05 януари 2010

Честита Нова 2010 Година!

Да ни е спорна и радостна, с много сбъднати мечти и желания! Макар и малко със закъснение Ви пожелавам, всичко най-хубаво, много любов да цари в къщите ви, много детски смях да оглася дните ви и най-вече да сте здрави, за да се радвате на всичко по горно.

Понеже не направих коледни картички на никого (тук много ме е срам), та реших поне една за градината на детето да спретна с пожелание за спорна нова година. И тъй като той от утре започва на ново след празниците, дори не съм и закъсняла. :) Първоначалната идея беше много ясна в съзнанието ми, но за пореден път практиката си каза тежката дума и отделих, за иначе сравнително скромна картичка, прилично дълго време.


Този път за съжаление, не мога да кажа какви са използваните хартии, понеже са купувани на листи от кварталното магазинче. Както и всички подробности и елементи. Единственото което мога да кажа със сигурност е бордер пънча, който ми е N1 любим бтв, "Швейцарско сирене" на EK Success. Трудно се снима сребърно и е далеч по-елегантна на живо, но надявам се да ви хареса, живи, здрави и да ни е честита новата 2010 година!

Приятна вечер и още по-приятни часове в правене на любимите за вас неща, дори и да не са картички! ;)