28 април 2012

Спомени от лятото

Интересно, колко време ще я пиша тази публикация, докато се ориентирам с новият облик...Поне да бяха наслагали малко емотикончета, че ми липсват. :)

И тъй като утре е събота, и аз не трябва да ставам рано (по принцип трябва, но като съм си тренирала детето да гледа филмчета, и да си прави сам закуска от малък...), реших да се заиграя на фотошопа, и лайтрума.

Чудна работа е дигиталният скрап. И да сбъркаш не е фатално. Не е като да си отрязал на криво любимата си хартия.:) Като си готов чистиш за две минути работното място. Разбирай, нападали трохи от бисквити, които съм хрупала докато се взирам в екрана, пепел от цигари и други прекрасни, дребни боклучета. Със сигурност обаче не е като подреждане, прибиране и чистене след натурални хартийки. Знаете за какво говоря, нали? :) Така и не се престраших да ви покажа снимка какъв хаос цари в дома след подобно упражнение. Дори не мога да го нарека артистичен.

Разбирам, че може и да ви е скучно, когато публикувам дигитален скрап (чувствам се малко като предателка, но съвсем малко, направо едва уловимо ), но...това е положението. :)))

От почивката в България миналата година имам повече от 700 снимки на компа. Една голяма част от тях са повтаряеми разбира се. Например: облак щракнат 15 пъти с лек наклон. Чудно какво съм си мислила, като съм го правила. Всъщност знам какво съм си мислила, но ще ви го спестя. :) Както и да е. Имам една много, много любима снимка обаче и тя е на Габи, и Владко (племенника) на плажа в Созопол.



Ако, някой разпознае собственият си мъж в кадъра да свирка! :)

Както вече споменах, освен шопа се сприятелявам на ново и с лайтрума. На ново, понеже го имам повече от година, но така и не му свикнах. Сега е друга бира. Прекрасна програма, която тепърва мисля да опознавам. Харесва ми, че бързо може да променяш цветовете, тоновете и понякога с едно кликване дори цялата снимка става различна ( за протокола, това с едното кликване, се оказа по-трудно отколкото звучи:).




Някакси съвсем нормално беше да  ги "набутам" в рамка диванетата и може би някога, някой прекрасен ден, ще направя фото книга със снимките от България (не с всичките 700 :). Някога..., но не сега, или поне не в близко бъдеще. :)




Фотошоп елементите са безплатни от този блог: http://belscrap.blogspot.co.uk/ и съм просто влюбена във всички сетове на тази дама. ♥♥♥ Освен, че са прекрасни са и безплатни. :) Имах идеята да следвам един от скечовете на Дамаянти за предизвикателството, което е пуснала в блога си, но както виждате само с намерение съм останала. Ако, някой все пак успее да познае, кой скеч исках да следвам, да казва веднага!

Другата седмица съм на 3 дневно пътешествие до Единбург. Без мъж и без дете. Заредих батерията на фотоапарата, нагласих билетите така, че да имам поне един ден на разположение за обиколко и снимки, та очаквайте включване...евентуално :) За тази вечер, баста!

п.с. Новият блогер е страхотен! Много по-добре от преди. ♥


10 април 2012

Happy Life

Задобрявам :)




Използваният кит е Hand-made by emeto designs

Баба и внуче готвят

Продължавам с дигитален скрап. :) Всъщност се забавлявам много. Особено с тази картинка. Много мило - баба и внуче. ♥♥♥




"Бурканите" за мама бяха достатъчно, но бабата била дърта. О.О А, сега де! :)

п.с. Елементите са сбирщайн от различни китове, безплатни и платени.

09 април 2012

Малко дигитален скрап :)

Нова страст се заформи последните два дена. Сън не ме лови, добре че сме почивни дни заради Великден. :)

След като снежните ми човеци почти бяха почнали да се топят, реших че е време да си сменя хедъра на блога. Да обаче да си намериш нещо по вкуса, че и без пари си е почти невъзможно. Реших да си сваля фотошопа и да се пробвам сама. Добре, че беше Нели (Лагуна) да ми помогне на скайпа с няколко бързи урока, като как кое местя и къде. Не ме питайте, колко хиляди глупави въпроса й зададох за една минута. :) Не съм сигурна, че този хедър в момента отговаря на блога ми и сигурно ще си направя нов.

Мама да не остане на зад и тя каза, че иска за нейният блог. :) Направих и един с чушки, домати, готварска шапка дори... Присъдата беше: "Няма достатъчно зарзават". о.О Хайде почвай на ново. Още не го е видяла и не знам дори дали ще го хареса, но пък аз останах доволна от себе си, и реших да го покажа.




Всъщност, дори не съм сигурна дали мога да го покажа в блога си. Макар 90% от елементите да са "свободна консумация" събирани от един руски сайт без упоменати автори, доколкото разбирам дигиталните фрибита са само за лична употреба и не се разпространяват. Хм...някой запознат да ми обясни, ако може, тъй като това е доста различно от авторското право с картичките от истинска хартия. И през ум не ми е минало разбира се, да кажа че някой кит който съм ползвала е мой, но все си мисля, че трябва да е в рамките на нормалното да споделя, ако искам, в блога си какво съм направила. М?

За моят хедър използвах този безплатен кит на WeeFaerie, а за на мама, както казах, сбирщайн. :)

п.с. Ако, мойта скъпа майка реши, че на този бурканите са му малко, е free to good home :) Само ще махна надписа и ще сложа друг по желание.