15 август 2012

Winter Holidays Photo Album



Чух, че нещо ви е в повече жегата, та реших да ви разхладя с един заскрежен зимен албум. :)В интерес на истината и при нас днес беше ГОРЕЩО. Не повече от 20 градуса, но повярвайте ми добре, че имаше лек вятър. :) Сигурно ще ме помислите за луда, но 20 за тук е като в тропиците. След 8 години може и да се климатизирам в Шотландия, макар че по-скоро ще хвана рахит преди това.





Тези хартии October Afternoon "Holiday Style" ги купих, точно, конкретно, специално с идеята да ги направя на фото албум...преди има няма година. :))) Докато се намотам хората изкарали нова зимна колекция. Ах...При това е ♥♥♥





Направих по-интересни украси от вътре, но се засилих да снимам в най-голямото слънце на обяд. Реших да прекратя упражнението и снимам пак по-късно. Да ама не. Тараторчето тръгва утре на училище та: парк, вечеря, суетня, баня, постригване :Х, гладене, чистене, пращане в леглото и т.н и т.н., не непременно в изброеният по-горе ред, то се стъмни. Реших все пак да публикувам каквото снимах днес. От утре се мятам пак на въртележката, та кой знае кога ще се приземя и намеря време за снимки и хоби. :)






Ще включа албума в следните предизвикатества:
My time to craft - "Christmas in August"
Crafts and Me - "Add some Lace"
The Emerald Faeries - "Bling"
Just keep on creating - "Christmas is just around the corner"



03 август 2012

Ebay - Stamps clear out



Реших да разчистя малко от печатите си и освободя място за нови. Ето линк към ибей листингите, в случай че проявите интерес. Ако има въпроси - питайте! ♥♥♥

I am having a stamps clear out to make room for new materials. Here is a link to my ebay listings if you are interested. Any questions please ask! Thank you! ♥♥♥

01 август 2012

Wedding Guest Book



 Пристигнаха кориците за които писах в предишната си публикация. Отне точно 12 дена за тези които се интересуваха специално от това. Мммм...макар, че не са лоши предпочитам сизикските, които са идеално бели, докато тези леко жълтеят (сигурно защото са рециклиран материал).

Направих  книга за гости за една бъдеща булка с нещата които бях поръчала (надписа и англечето са също от http://www.scrapiniec.pl/. Кориците обаче предварително облеппих с прозрачно фолио, за да не се разръфат краищата от разлистване и да издържи максимално дълго време, разбирай години. :) Хартиите са Магнолия, a цветенцето правих по този изключително лесен урок "Shabby Chic Pearl Flower". Чудесни са за фибички, декорации, клипси, брошки и какво ли не. :)




Това е за сега и до скоро! :)

27 юли 2012

Flamingos



Опитвам се да се сетя за всичките 3 години (кога станаха! ) от както се занимавам с това хоби, дали съм срещала по-красива хартия от тази Art Deco Miami на Магнолия. Не съм, хора, не съм! Хем ми се плачеше като я рязах, хем срамота да ми стои в кутията, както много други купени и забравени. Всъщност, всички хартии на Магнолия са повече от прекрасни. Сдобих се с няколко броя от последната им есенна колекция и ги разглеждам, и пипам (страхотна текстура) на всеки кръгъл час. :)




Идеята в главата за този тефтер беше кристално ясна, де да можеш да кажа същото и за изпълнението. Исках да наслагам туфи с цветенца и листенца под буквите, като ги рамкирам по този начин, но май обърках дигиталният с натуралният скрап. :) Пак съм доволна. Искаше ми се снимките да бяха уловили повече от чара на това синьо-розово творение, но и така са прилични.

Предполагам е видно, че не е тефтер за всеки ден, който да се разнася в дамската чанта. Представям си го като "Dream Wedding Diary", където някоя бъдеща булка записва идеи, прави Tо- Dо листове и т.н.Големината му е 6 на 8 инча.




Отива в Etsy и Folksy, и се надявам да попадне на най-добрият собственик съвесем скоро.

Както споменах вчера в публикацията с рецептурниците ми свърши чипборда за кориците. Драма! И понеже съм в постоянно издирване на качествени, хубави заместители на Сизикските,поръчах от този полски магазин/производител http://www.scrapiniec.pl/.Обещавам да дам мнение в момента в който ги получа, ако и някой друг издирва. :)




Това за сега. До скоро!

26 юли 2012

Strawberry and Orange Cupcakes Recipe Books


Правих, правих та се забравих тая нощ. Ако сте обърнали внимание на Фейскбук статуса ми, чудех се как да ви ги "поднеса" тези вкусни къпкейкове и...нещо в розово и синьо. ♥♥♥ Но, него утре, да не ви разглезвам. :) Под секрет, след като пусна тази публикация, ще има spoil alert във Фейса.
 



От целият този застой такъв прилив на вдъхновение ме обзел, че ако не трябваше да си изчистя какафонията и сътворя нещо за вечеря, бих отвъртяла още два - три броя поне. 

  


Добрата новина е, че имам желание, лошата е, че ми свършиха кориците. :( До момента използвах Little Sizzles 6" x 13" Mat board, но по последна информация от единият магазин от който си ги купувах, са ги спряли от производство. Предполагам, че още се намират тук таме с родилни мъки, но овършах почти всички УК магазини  без особен успех. Продължавам да търся алтернативи.





 Тефтерчетата са с размер 5 на 7 инча, и отиват в магазинчетата ми в Etsy и Folksy стига да си спомня паролите. :) Следват малко скучни снимки от вътре. Топерите (що за дума на български :) са Flower Soft "Yummy Recipes", а хартиите така обичаните от мен October Afternoon "Sidewalks".




 








Това за сега. Утре пак! :)

п.с. Едната снимка е със собствено мнение явно. Поне 15 пъти опитах да я центрирам, но не би. :)

23 юли 2012

Mini envelope album

Ако само имах сили да снимам отново...




Както и да е. Едно мини тефтерче (11 на 11 см) направено от срязани през средата пликове за писма, в които може да мушкат малки скъпоценни бележки и други драсканици. От вътре е украсено всяка страничка с хартии, цветенца, перлички и т.н. Камъчето от вчера се превърна страхотна закопчалка с basic grey магнитче и изненадващо държи отлично целият обем.

Дадох си сметка, че това е най-използваният от мен пакет хартии. Мисля, че това е 5-ти или 6-ти проект който правя с тази Tilda's Springtime хартия. Но, ме чакат едни страхотни Фламингота на Магнолия и мисля да им отделя подобаващо внимание съвсем скоро. :)

Това е за сега. Чакам да видя вашите камъчета.

п.с. Днес се замислих какви прекрасни кабърчета биха направили. Ако имах коркова дъска щях веднага да спретна нагледно. :)

22 юли 2012

DIY Prima Pebbles



Сигурно всички сте виждали и вероятно притежавате от толкова сладките Prima Pebbles. И макар, че не ги определям като сравнително скъпа покупка (мисля, че са от порядъка на 2 - 3 паунда за комплект от 8), е по-добре ако може да си ги напрвим сами в къщи в предпочитани дизайни. И, да, далеч по-евтино ще ни излезе. :)




За целта ви трябват glossy accent (или друго подобно гланциращо лепило), стъклени топчета за декорация и хартията която искате да ползвате. Такива топчета, които трябва да са плоски от едната страна), предполагам могат да се намерят почти на всякъде. В магазини за дома, всичко за лев и т.н. Моите ги взех около 50 за 1 паунд.

Режете, лепите и воала. Стават изключително сладки, като малки бонбонки. :) Използвайте за бижута, картички, магнити, кутийки и каквото се сетите.



Утре, ако ми остане време ще снимам и какво приложение намерих на моето камъче. Сега обаче стана късно и се смрачи достаъчно за снимки.

25 май 2012

One click Lightroom processing

Скоро бях писала за Лайтрума и обработка на снимки с едно кликване. Днес, вече вчера, след като се разговорихме с една приятелка на фейса за снимки, фотоапарати и прочее, рязко ми се приснима. Още повече, че напоследък съм извадила 50-ката и упорито отказвам да приема, че не мога да се справя с ръчният фокус, който ми е труден при статични обекти, а при бързо движещи се 6 годишни на ролери, си беше повече от предизвикателство.


Излишно е да казвам, че обожавам да гледам снимки. Нямам абсолютно никакви предпочитания към стил или обработка, важното е като погледна снимка да ми хареса и признавам си, че това най-често е повлияно от цветовете и/или контраста, въпреки, че харесвам и "размити", пастелни кадри. До скоро ме тормозеше факта, че моите снимки (освен, че не са нищо особено като идея), но дори нямат хубави цветове. Докато не попаднах на фотострийма на този фоторгаф - Andrew - CubaGallery. Wow, гледах с часове първият път, като замаяна. Като свършеха снимките започвах от начало да гледам и колкото повече гледах, толкова повече не можех да повярвам, че един нищо и никакъв кадър на камък в море, може да бъде толкова хипнотизиращ.


Знаех, че всеки си обработва снимките (говорим за големите). Но, мисля че едва тогава, за първи път си дадох сметка, че няма никакво значение дали снимките ми са с възможо най-близки до реалното цветове, важното е като ги гледам да си ги харесвам. :) Магически, всичките ми терзания относно обработки се изпариха. Без да се замисля си купих Лайтрум пресет-а на Андрю (в блогът му има линк) Bombay Sapphire, но тъй като нямах никакви снимки в роу формат (понеже стават най-добре с тази обработка), седеше на изчакване...до днес. Може би щеше да е още по-добре, ако не беше и силното слънце по което правих снимки, но не смея да се оплаквам. До преди два дена все още обличах пухенката и съвсем е вероятно другата седмица пак да мина на нея. За това се радвам на малкото слънчеви и топли дни, които ни сполетяха. :)


Пускам преди и след. Преди са абсолютно непипани от роу и всичко което съм направила е едно кликване на пресета Бомбай (ландскейп или портрет, което ми се е сторило по-добре). Едната снимка е леко отрязана, но това не го броя. :)

Бях споменала, че мисля да се самопредизвикам за картички, но като се замисля напоследък всеки ден си е ново предизвикателство за мен. Няма да изпадам в подробности, но с работата в бюрото (където вече съм официално квалифициран дженерал адвайзър фръц, фръц), различните курсове към колежа, които скоро завърших (успешно!), търсенето (не особено интензивно, тъй като съм много капризна) на работа, ежедневието ми е запълнено на максимум. Включете мъж, дете, куче и разни извънкласни занимания, и да си призная, в малкото време което ми остава за хоби, предпочитам да правя това за което имам настроение в момента.


Надявам се, че ви беше интересно. :)

п.с. Ако в следващата публикация четете за градинарство, значи положението излиза извън контрол и най-накрая публикациите в моят блог ще пасват идеално на името му: Нана' с крап. :)




15 май 2012

И аз така...



Докато умувам над трудното решение да се или не се самопредизвикам, едно не показвано тефтерче. Вие на каква диета за семейно щастие сте? :)

14 май 2012

Paper flower

Обещах ви включване със снимки от Единбург, обаче наблегнах на шопинга повече от колкото на разглеждане на туристически атракции. За мое щастие, имаше какво да се види дори и премъкването от един в друг магазин. Целият град е просто...просто прекрасен. Първото нещо което ми направи впечатление е колко е чисто на всякъде, дори и в крайните квартали. Имах щастието колегата да ме качи на грешният автобус. Никой да не ми обяснява повече, че жените са по-зле с отиентацията. Много моля! :) Страхотна архитектура: орнаменти, колони, склуптори...ще спра с изброяването, за да не ми проличи много какъв лаик съм по темата, но се прехласнах по красивите сгради и паметници. Времето разбира се, беше типично Шотландско. :) Другият месец, живот и здраве пак ще се ходи на обучение за 3 дни, дано се покаже малко слънце тогава, че да обикалям с дори по голям кеф. От магазин на магазин имам предивид. :)




Както и да е. Нещо ми се приправи картичка вчера. "Забодох" си едно цветенце в Pinterest преди няколко дни и мира не ми даде докато не го направих. И тъй като самото то стана доста голямо, реших че всичко от което има нужда за една картичка, е малко хартия за цвят и панделка.



Казват, че апетитът идва с яденето и така ми се иска да си направя един 30-дневен маратон като Тони, но не ми е ясно как ще го избутам. :)  Тони, ако ти решиш да направиш 30 дена Копик, обещавам да направя 30 дена clean and simple! Разбира се, всеки с идея за предизвикателство да си казва, колкото повече толкова повече. :)

Дори съм загубила тренинг да търся предизвикателства в които да се включа с картичката, за това ви оставям с едно простичко До скоро! ♥♥♥




28 април 2012

Спомени от лятото

Интересно, колко време ще я пиша тази публикация, докато се ориентирам с новият облик...Поне да бяха наслагали малко емотикончета, че ми липсват. :)

И тъй като утре е събота, и аз не трябва да ставам рано (по принцип трябва, но като съм си тренирала детето да гледа филмчета, и да си прави сам закуска от малък...), реших да се заиграя на фотошопа, и лайтрума.

Чудна работа е дигиталният скрап. И да сбъркаш не е фатално. Не е като да си отрязал на криво любимата си хартия.:) Като си готов чистиш за две минути работното място. Разбирай, нападали трохи от бисквити, които съм хрупала докато се взирам в екрана, пепел от цигари и други прекрасни, дребни боклучета. Със сигурност обаче не е като подреждане, прибиране и чистене след натурални хартийки. Знаете за какво говоря, нали? :) Така и не се престраших да ви покажа снимка какъв хаос цари в дома след подобно упражнение. Дори не мога да го нарека артистичен.

Разбирам, че може и да ви е скучно, когато публикувам дигитален скрап (чувствам се малко като предателка, но съвсем малко, направо едва уловимо ), но...това е положението. :)))

От почивката в България миналата година имам повече от 700 снимки на компа. Една голяма част от тях са повтаряеми разбира се. Например: облак щракнат 15 пъти с лек наклон. Чудно какво съм си мислила, като съм го правила. Всъщност знам какво съм си мислила, но ще ви го спестя. :) Както и да е. Имам една много, много любима снимка обаче и тя е на Габи, и Владко (племенника) на плажа в Созопол.



Ако, някой разпознае собственият си мъж в кадъра да свирка! :)

Както вече споменах, освен шопа се сприятелявам на ново и с лайтрума. На ново, понеже го имам повече от година, но така и не му свикнах. Сега е друга бира. Прекрасна програма, която тепърва мисля да опознавам. Харесва ми, че бързо може да променяш цветовете, тоновете и понякога с едно кликване дори цялата снимка става различна ( за протокола, това с едното кликване, се оказа по-трудно отколкото звучи:).




Някакси съвсем нормално беше да  ги "набутам" в рамка диванетата и може би някога, някой прекрасен ден, ще направя фото книга със снимките от България (не с всичките 700 :). Някога..., но не сега, или поне не в близко бъдеще. :)




Фотошоп елементите са безплатни от този блог: http://belscrap.blogspot.co.uk/ и съм просто влюбена във всички сетове на тази дама. ♥♥♥ Освен, че са прекрасни са и безплатни. :) Имах идеята да следвам един от скечовете на Дамаянти за предизвикателството, което е пуснала в блога си, но както виждате само с намерение съм останала. Ако, някой все пак успее да познае, кой скеч исках да следвам, да казва веднага!

Другата седмица съм на 3 дневно пътешествие до Единбург. Без мъж и без дете. Заредих батерията на фотоапарата, нагласих билетите така, че да имам поне един ден на разположение за обиколко и снимки, та очаквайте включване...евентуално :) За тази вечер, баста!

п.с. Новият блогер е страхотен! Много по-добре от преди. ♥


10 април 2012

Happy Life

Задобрявам :)




Използваният кит е Hand-made by emeto designs

Баба и внуче готвят

Продължавам с дигитален скрап. :) Всъщност се забавлявам много. Особено с тази картинка. Много мило - баба и внуче. ♥♥♥




"Бурканите" за мама бяха достатъчно, но бабата била дърта. О.О А, сега де! :)

п.с. Елементите са сбирщайн от различни китове, безплатни и платени.

09 април 2012

Малко дигитален скрап :)

Нова страст се заформи последните два дена. Сън не ме лови, добре че сме почивни дни заради Великден. :)

След като снежните ми човеци почти бяха почнали да се топят, реших че е време да си сменя хедъра на блога. Да обаче да си намериш нещо по вкуса, че и без пари си е почти невъзможно. Реших да си сваля фотошопа и да се пробвам сама. Добре, че беше Нели (Лагуна) да ми помогне на скайпа с няколко бързи урока, като как кое местя и къде. Не ме питайте, колко хиляди глупави въпроса й зададох за една минута. :) Не съм сигурна, че този хедър в момента отговаря на блога ми и сигурно ще си направя нов.

Мама да не остане на зад и тя каза, че иска за нейният блог. :) Направих и един с чушки, домати, готварска шапка дори... Присъдата беше: "Няма достатъчно зарзават". о.О Хайде почвай на ново. Още не го е видяла и не знам дори дали ще го хареса, но пък аз останах доволна от себе си, и реших да го покажа.




Всъщност, дори не съм сигурна дали мога да го покажа в блога си. Макар 90% от елементите да са "свободна консумация" събирани от един руски сайт без упоменати автори, доколкото разбирам дигиталните фрибита са само за лична употреба и не се разпространяват. Хм...някой запознат да ми обясни, ако може, тъй като това е доста различно от авторското право с картичките от истинска хартия. И през ум не ми е минало разбира се, да кажа че някой кит който съм ползвала е мой, но все си мисля, че трябва да е в рамките на нормалното да споделя, ако искам, в блога си какво съм направила. М?

За моят хедър използвах този безплатен кит на WeeFaerie, а за на мама, както казах, сбирщайн. :)

п.с. Ако, мойта скъпа майка реши, че на този бурканите са му малко, е free to good home :) Само ще махна надписа и ще сложа друг по желание.

01 март 2012

Пролетна Тилда



Дълбоките ми уважения към вас, последователи, приятели и случайно преминаващи, но мисля да ви пусна снимките и да изчезна да: пиша домашни, да ходя на карате, да си подредя къщата и ако остане време да се наспя. Както сигурно сте се досетили, напоследък 24 часа не са ми достатъчни, да не говорим че почти никакво такова нямам за хобито. Интересно обаче, че намирам време да напазарувам онлайн поредната прелестна колекция хартии и топери в случая тази пролетна Тилда. ♥♥♥




Картичката трбваше да направя днес в "обедната почивка" много, много на бързо. Добре че я обмислях в главата си от няколко дена, та ми отне приблизително час да нарежа и залепя елементите, разбирай от бързите. :) Вече е при поръчителя си дори.




Дватата тефтера правих преди сигурно повече от две седмици. Беше много дълга нощ. :) Снимките ми не са идеални, но нямам време (нито нерви) да правя нови евентуално по-добри. Тези цветове се оказаха трудна работа за снимане.







Изчезнах....