29 март 2011

Какво е рожден ден без подаръци?



Миналата година имах огромна дилема, дали да спомена в блога си че имам рожден ден или не. Признавам си, че бях здраво депресирана от факта, че официално минах в група 30+ и си премълчах, като че ли ЕГН-то ми щеше да се смали магически (тайно се надявах обаче ;)... Тая година ми е все тая. Не се чувствам на 31 понеже ми е за първи път и не знам как се чувства човек на толкова. Ако някой знае - да свирка!




Реших да направя скромен подарък (картичка и тефтерче) за един от всички читатели и приятели на блога ми, както и за тези които харесват страницата ми във фейсбук и приятелите ми там. Та, ако попадате в която и да е категория от горе посочените, просто оставете кратък коментар в тази публикация и ще изтегля с рандом генератора следващият път когато публикувам. :)

Тони, тази сутрин публикува картичка по скеч за един блог, който много ми допадна (и скеча и блога и Тони :). Почти моментално знаех какво ще направя, но сега като размисля, няма да се включа в предизвикателството, за да не се бъркат коментарите с рандом такива.



Честит ми рожден ден, а на вас весел, слънчев и усмихнат ден ви желая, и до следващият път! :)

пс. Изключително депресиращо е от два месеца да четеш всеки ден за фотография и да не може да направиш една свястна снимка на статичен обект. Уф. По-депресиращо даже и от 31 свещички на тортата ;)

I'm so sorry I can't translate this post in English! Please use the google translator on the left side bar! Thank you!

22 март 2011

Choo - choo practice book and some other stuff


Мисля, че почвам да прекалявам с копирането на Agnieszka, обаче тая жена за мен е открила идеалният начин и скеч за комбиниране и работа с този тип хартии, та направо забивам всеки път когато искам да направя нещо различно и само това ми е в главата. :)

I think I started to copy way too much Agnieszka, but her layering is so perfect for the tipe of papers I like it's almost impossible to think any other way, whenever I get to play with such a colors.





Преди няколко месеца страшно много си бяха харесала колекцията на MME "Alphabet soup" и по-специално картите с буквите. Още тогава си помислих, че ще са идеални за някакъв вид тетрадка за упражнения за първолаци. Не си ги купих, защото цената и беше доста висока и ме отказа. Преди известно време Echo park изкара "Little boy" и направо се влюбих в серията. Предполагам, всички знаете колко е трудно с момчешките дизайни, но тези са направо задължителни според мен. Комплекта е заедно с два листа 12 на 12 инча стикери и това е достатъчно да изкарате много и най-различни проекти, та малко си оправдава сравнително по-високата цена. Качеството на хартията е супер, а цветовете абсолютна приказка.




Few months ago I spotter the MME "Alphabet soup" collection and particularly the play cards, then I thought this would be perfect for a little nursery practice book. Didn't buy the set though, it was a bit overpriced for me. Then Echo park came up with this absolutely gorgeous, colorful and so must have "Little boy" line. The collection pack comes with 2 sheets 12x12" stickers, so you pretty much have everything you need to complete quite a few boy theme projects.




Следващото, което искам да ви покажа и дам идея за какво още може да си ползвате хартиите е едно детско Коледно столче, което промених. Идеята ми беше да го ошкуря първо и пребоядисам бяло и едва тогава да му сложа хартията, само че ме домързя да си призная, цялото упражнение и направо преминах към най-лесната част. :) Ако решите да правите нещо подобно ето и какво трябва да направите, за да пропусните моите грешки.

- Защитете хартията с два пласта обикновено пвц (мисля е така на български, крафт лепило бяло и изсъхва прозрачно)лепило. Това ще спре лака да попие в хартията и съответно, ако има дизайн от другата страна той няма да се вижда, нито ще стои като намокрено (както се получи при мен). Не ви трябва специален лак, съвсем обикновен от магазините за строителни материали за дърво - матиращ или лъскав избора е ваш.

Next to show is a little make over I did to my little one Christmas chair. It's been while ago but always forget to take a photo and post it. I must admit I did it a bit in a hurry and pure lazy. Ops. :) I had in mind to sand it first, then paint in white, and cover with the paper. Well I skip all the boring sanding part. Since I didn't do anything like this before, there is few things you need to know to avoid my mistakes.

- Seal your paper with double layer of any pve glue, to prevent the varnish to soak though. I'd say "Mod Podge" matte works best, but it really doesn't matter. You don't need a special varnish, just a regular one for wood - matte or gloss up to you.



Най-вероятно някой слънчев ден ще го пренаправя както тярбва това столче, а имам и една миниатюрна масичка, която също може да се освежи. :)

I'll probably re-do mine some day and I have a little table that could use some make over too. :)

Ок, много дълго днес, дано имате нерви да ме четете. Последно искам да благодаря от сърце на:

Wow, this is a long post but last to say. I want to thank you to:


за блог наградата! Благодаря ви много, момичета!

with the blog reward! Thank you ever so much, girls!



Това е за сега до следващият път и умната! :)

Till next time - take care! :)

16 март 2011

:)

Двама броя. Както казват Гери и Злати, не са връхтЪ на инжинерната мисъл, но по-добре от нищо. :)



Friday sketchers - sketch



Papertake weekly - trio tastic
Totally gorjuss - pearls and lace

12 март 2011

Signs of spring


Иска ми се да кажа, че ми е пролетно и наистина виждам знаци за приближането на пролетта, но това няма да бъде съвсем вярно. Вчера осъмнахме със сняг и доста ниски температури, нещо наистина много не характерно за мястото на което живея, и се очаква да стане дори по-студено в следващите няколко дни.

Освен това вчера цял ден гледах новини на живо от Япония и въпреки, че блога ми няма за цел да ви товари излишно с глобални проблеми, природни катаклизми, и т.н., не мога да го подмина просто така. Моля се най-искренно за всички тези хора!




Картичката ми беше за предизвикателство по скеч, но докато се наканя да я публикувам и то е свършило. :)

Лек и прятен ден ви желая!

05 март 2011

Пролетно настроение :)



След такава дълга почивка, вчера си наместих д-то на дивана и направих един тефтер. Започнах и картичка към него, познайте дали я завърших! :D
Хартиите са на Jillibean Soup 6x6 Blossom и ги чаках да се появят по магазините повече от 2 месеца. Страхотни са! Както и картинката е от същата колекция - "journaling sprouts".





Ще участвам в следните предизвикателства:

Crafty calendar - spring
Stampin' for the weekend - spring time
Cute card thursday - Signs of spring

Това за сега и до следващият път! Дано е по-скоро хаха :)