28 април 2011

New baby girl card and some other crap to share :)

Понеже ще има доста снимки, смятам да огранича писането! Една картичка която направих за една малка новородена госпожица. Мисля да спретна и един gift card плик в същата гама, кога обаче не е особено ясно, със сигурност трябва да е скоро. :)




Много обичам да гледа работните места на хората и след няколкото показани такива реших и аз да се включа. Както се разбира съм окупирала дневната. Като се замисля, вече дори не искам отделна "моя" си стая. Готино ми е да си седна на диванчето, да разпилея всичко по земята, да си пусна тивито и да чувам от кухнята Вал как си говори на скайпа с приятелите, докато детето се ядосва на другият компютър, че не може да вземе още една звезда на Марио 64.

Не съм най-разтребената домакиня, но пък хич не обичам претрупани стаи и се опитвам винаги максимално да спестя място. В този ред на мисли, една огромна кутия с хартии които рядко/никога не ползвам са навряни в гардероба в спалнята, други по-рядко използвани неща и уреди в нишата на бойлера, и малко "скрити" тъпни зад дивана. Придържам се към максимата "на подредените къщи всичко е по шкафовете" до колкото мога. За това пък те са винаги в безпорядък. :D




Открила съм си моите варианти за максимално много неща набутани на минимално малко място. За това не пазя опаковки на стенсилите за рязане. Всички са извадени от оригиналните опаковки и заедно в един плик. Неститата са изрязани максимално на картона си и така прибрани също. Панделките на метър ми бяха голям проблем докато не открих навиването и завръзването през средата с малки ластичета. Пробвайте! Магически обема им се намаля с 2/3-ти. :)



Обичам да държа хартиите си разделен по производител, понеже лесно се съчетават дори и да не са от една колекция. И (минути за реклама) понеже имам доста добра визуална памет, знам почти винаги кои точно искам да ползвам, и намирането име е далеч по-лесно.




Когато не правя нищо релаксирам с разглежддане на каталози и калкулиране на семейният бюджет, колко точно мога да похарча без да бъда хваната. :D




Това е за сега, ще се радвам да видя и вашите местенца, за тези които не са показали още. :) До следващият път лек ден от мен!

19 април 2011

Granny :)

Да обикновено по закона на Мърфи, когато най-накрая се наканих да си извадя материалите и направя картичка, в края на деня когато все пак идва и "моят ред" да се добера до компа, се оказва че снимките ми са меко казано rubbish! Валя цял ден и мислех, че съм се справила по-добре докато ги преглеждах в апарата. Дано утре времето е по-добре и ще направя нови снимки плюс изправена :) За сега на вашето внимание - Бабет от Патреш! :) Оцветена с дистрес мастила подхвърля дупе в ритъм.




Правите ли подреждане и разчистване на материали? Занимавах се преди няколко дена с това упражнение с надеждата, че ще ме споходи вдъхновение за нещо да направя. Е, не стана, но пък в продължение на 5 часа с малко почивки, преглеждах и пренареждах по марки, по тип, по използваемост и т.н. Обичам да го правя от време на време освен това има и нужда при мен, защото обикновено след майсторене просто мушкам всичко обратно и много неща стават неоткриваеми за дълго време. Днес разпънах сергията както аз си знам и се сетих защо не го правя толкова често напоследък...тежи ми да си подредя после нещата. Опс. :D Шегувам се разбира се, но картички от тоя тип наистина ме карат да бръкна във всяка една кутийка, шкафче, да извадя един куп мастила и панделки, цветенца, и хартии, инструменти и печати.




Ще се включа и в следните предизвикателства:

А spoon full of sugar - Let's selebtate
Cupcake craft - Layers
Paper sundaes - Texture
The Secret crafter - Stitching


От мен лека вечер и надявам се до скоро! :)

04 април 2011

Review "Prisma pencils"



Ето ме и с първата публикация review. Надявам, се че ще намирам достатъчно интересни за вас материали над които да си разсъждавам, и което май е по-трудно да съм достатъчно обективна в оценките си. Разбира се, моето мнение може и много бих се радвала, ако споделите с коментар! :)

Аз съм голям почитател на крафт картоните, за които ще стане дума друг път, и да оцветяваш върху тях с достатъчно ярки и наситени цветове, си е живо предизвикателство. Реших да си взема малък комплект "Prismacolor", колкото да опитам. 12 цвята сет си е направо обидно малко, но пък и да си купя всички цветове, просто за да си експериментирам ми се струваше чиста проба глезотия. За това се спрях на комплект от 24 цвята, който поръчах от ибей за 22 паунда с подарък от 4 Prisma тънкописци, блендващ безцветен молив и острилка. :)

В последствие ги видях за 18 паунда комплекта, което ми се струва доста разумна цена. Първи впечтления - Wow! Изключително меки, което обяснява качеството на цветовете които се постигат с лекота при тъмен картон, в моят случай крафт. Колкото по-тъмна основа, толкова по-наситени и ярки цветове. Не знам дали има техника за работа с тези моливи, аз както знаете никога не съм била в арт класове или училища, за това просто и ползвах както бих оцветявала и с копиците си. Бях впечатлена от способноста на светлите да отнемат от тъмните цветове и да се постига допълнителен тон. Особено ми допадна и бялото, както се вижда и на снимките не пропусках да го използвам.

+ наситени цветове
+ идеални за работа върху тъмни картони
+ 24 цвята плюс допълнително един, два сиви цвята са напълно достатъчни
+ продават се отделни бройки
+ идеално блендване на цветовете и без безцветният молив
+ по-лесни за работа, отколкото копик маркерите
+ идеални за големи повърхности
+възможност с един цвят да се достигат до три тона

- изискват по-голям натиск, отколкото маркери и реална опасност от мускулна треска, ако оцветите повече от една картинка една след друга :)
- моливи са все пак и финните линии, и детайли са доста трудни, освен ако не острите на 10 секунди
- за комплекта от 24 можеше да спестят едното зелено (4 нюанса) и да има едно сиво
- не съм особено доволна от резултата на бяла хартия

Бих препоръчала на приятел! :) Познания за работа с Копик и Промаркери е предимство.

Ето и две картинки. Първият опит с дракончето още като ги получих и се "опознавахме". Не е идеална, но добих представа какво да очаквам и как да работя със следващите. Снимката е с леко засилени тъмни, за по-реални цветове, така както ги виждам на живо и не успях да снимам с апарата.




Втората снимка не е засилвана с програма, мисля, че цветовете са максимално вярни с тези на живо. Снимките са в пълен размер, за да може да си ги разгледате в детайли. :)




Използваният крафт картон е "Papermania".

02 април 2011

Extraterrestial



Благодаря ви, за всички мили пожелания по случай рожденният ми ден! Прекарахме си добре с най-близките приятели, торта, биричка, лафче и кой от къде е. :) С рандом генератора изтеглих номер 8 от 30 коментара и това е Hristovica. Ади, напиши ми адреса си на имейл nana_cool@abv.bg, за да мога да ти изпратя комплекта възможно най-скоро!

Използвам публикацията да отоворя на Тони и Маги относно дали съм използвала призма моливи за комплекта. Да. Цветенцата, косата и обувките са оцветени с тях, но съвсем бейсик така да се изразя. За съжаление още не съм измислила, какво да направя с картинките които оцветих първо и с които се постарах доста. В краен случай май просто ще си ги снимам така. :)

От известно време се замислям, какво повече мога да предложа в блога си и вашето мнение ще ми е особено полезно. За сега обмислям рубрика review където ще споделям мението си за конкретен продукт, който съм използвала най-скоро с всички плюсове и минуси според мен и също веднъж седмично, а може и по-рядко, нещо като spot light, където ще ви представям някой чиято работа харесвам и ме вдъхновява. Какво мислите? Би, ли ви било интересно да четете такива неща в блога ми?




Да премина и към днешният "Извънземен" комплект, който направих специално за моят племенник Владко. Душичката ми тя, казала на сестра ми, че иска за рожденният си ден да му направя ключодържател с малка книжка (тя доколкоо разбрах е най-важна :) и тефтерче. Аз реших, че ще му направя пълен комплект и се много надявам да му хареса. Излъгах го ще че е с ракети. Не знам защо се бях заблудила, че тази колекция на Bo Bunny "Blast Off" има повече ракети отколкто извънземни. :)

Това е за сега. До следващият път лек и спокоен уикенд ви желая!