30 юни 2010

Got buttons?


Сигурно повече от половин година се оглеждам по книжарници и магазинчета за адресник. Така и не си купих, защото никога нищо не ми харесва на 100%, а искам нещо, което да си пазя с години. Вчера обикаляйки по кинкалерии и книжарници, попаднах на странички "пълните" за адресници и цяла нощ ших, рязах, правих дупки и лепих копчета, за да направя най-накрая мечтаният тефтер. :) Ето го и на вашето внимание, размерите са 4 на 7 инча.

28 юни 2010

Crazy magnets

Аха, докато се усетите и пак понеделник, а? Да му мислят тея дето ходят на работа, защото на мен ми е все тая понеделник ли е петък ли е. :) Всъщност ми е все тая, защото в петък си купувам я винце, я биричка и засядам сама над хартиите, упражнявам битов алкохолизъм и гледане в една точка. Понякога дори поставам рекорди. Колко най-дълго мога да се взирам в някой лист без да мигна. И като е станало дума за рекорди, днешното ми упражнение е точно такова. Колко магнита за хладилник (фризер, пераля, брадва, на кой каквото му хареса) мога да направя за един час?! 8, но ако децата не бяха в ръцете ми постоянно да пипат, можеше да изкарам поне още 2 - най-малко. Да смаля рибата, а? :D Дано го знаете вица, че иначе ще си загуби смисъла това за шарана. Ееее, шаран! Сега ми се дояде. :С Не съм опитвала от 6 години, но пък що сьомга изядох за това време...Мисля е най-добре да спра да пиша всичко което ми идва на акъла, че в този ред на мисли не зе знае, какво още ще изкочи изпод клавиатурата.

Та за магнити си говорехме и новото предизвикателство в Crazy challenge, където темата е "Направете го за час". Принципно дори и най-обикновената картичка, може да отнеме часове, особено ако не си на ясно какво точно искаш да направиш и кои точно материали ще използваш. Понякога дори и това да знаеш, пак може да прехвърли 60-те минути на правене.
Колко пъти съм казвала, че ми се иска някой ден да ви предложа някаква лично моя идея? Без да е крадната, без да е копната и така на татък. Днес е! И хич не ме интересува дали и някой друг,някога е правил магнити. Аз не съм виждала по блоговете които следя - за това моя е идеята и точка! ъъъъъ или удивителна в случая.




Тази седмица спонсори на Crazy challenge са страхотните дигитални печати на Sassy Studio Design, а наградата 2 печата по избор. Супер, а? :)


Хайде баста! :)

materials: "Colorful christmas" paper MME
"Bloom & Grow" stamps MME

"Imadinisce" rub-ons

magnet sheets, glossy accent glue, Versa inks

Digital doodles club stamp

Не веднъж съм споменавала за Kathy и нейните дигитални печати. Днешната ми картичка е за новото й предизвикателство. Като член на клуба й, получих в имейла си новият печат пеперуда, а предизвикателстово е да се използва той, плюс още едно диги по избор. Тези къщички си ги купих още като ги пусна в магазина си, но по ред причини, все не намирах време да ги ползвам, а са супер сладки закачени на това клонче.

Както забелязвате картичката ми е супер дупер "флат" този път. :) Нещо различно за разонообразие, само пеперудата е леко 3Д, но за мое съжаление по това време на деня не мога да направя качествена снимка. Дори малко ме е яд в момента, защото на живо е далеч по-сладка от това което виждате.


Това е за сега, не забравяйте да наминете утре по обяд за новото Крейзи предизвикателство! :)

materials:
Kathy Martin digi stamps "Tweet Retreat" & "Beautiful butterfly"
"MME" clear stamp "Bloom & Grow"
"Cavallini" Butterflies rubber stamps set
Copics for coloring

25 юни 2010

Извадено от кутията със съкровища

Днес ми е ден за подреждане и пренареждане на материали, за кой ли път. Ей няма оправия това нещо! Аха да ги наредя и разпределя и след има няма и ден, и спомен не е останал. Както и да е.
Докато си шетах из дома се сетих за едни картички, които така и не съм показала още и което повече - не са мои. :) Картички, които съм получила за изминалите месеци с поводи и без поводи, от други момичета, познати ви от блог пространството, форума или чата. Грабнах апарата и марш на вън за сними. Е, ясно че в 9 и половина вечерта много слънце не е останало за най-качествените такива (особено трудно се оказа да снимам картичките на Дес и Теди), но воала на вашето внимание:

Благодаря ви, момичета!

И за да не кажете, че само се помотвам и нищо не правя, ето малко тефтерчета от вчера. :)


Лека и приятна вечер ви желая!

24 юни 2010

Candy winners

Благодаря на всички, които взехте участие в моето канди. За кой ли път, докато теглих номерата на рандома, ми се прииска да можех да пратя по нещо на всеки, но както всички знаем...

Thank you to all of you who entered my candy. Once again while doing the draws I was thinking how nice would be to send every one something, unfortunately can't.

За наградата с рандом генератора изтеглих N18 - Wendy.
For the prize with random generator N18 - Wendy.

Допълнителните малки нещица, по ред на изтегляне, са за N29 - Ronny и N3 milenka.
The two small prizes as I promised go to N29 - Ronny and N3 milenka.

След пускането на кандито се сдобих с още 12 нови последователя. За това изтеглих нов 4-ти номер за всички до момента. Номерът беше 25 и броено на долу от на-новият последовател (93-25=68) това е k_savova.

Also I said I will draw a 4th for the people who would become a followers after the candy is on. The number was 25, so I just counted down 25 out of 93 and the winner to that is follower N68 k_savova.

Честито на всички! Моля пишете ми на имейл : nana_cool@abv.bg адресите си, за да мога да изпратя възможно най-скоро пакетчетата.

Congratulation to all. Please send me e-mail at nana_cool@abv.bg with your addresses and ofc Wendy, with your choice for the prize.

Това е за сега и до скоро!

hugs

23 юни 2010

Make a wish

Ех, къде е Гери сега да ми напише публикацията?! :D В студеното време ми блокира и лявата и дясната половина на мозъка и казвам ви, тук е студено днес. Бррррр

И понеже не знам какво точно крафтърско да пиша, ще споделя първо малко снимки от разходката ни до мейнланд. :) В Абърдийн бях ходила 2 пъти, общо взето само на шопинг и двата пъти беше оставил много неприятно впечатление в мен. Един такъв никакъв град. Нито е космополитен като Лондон, нито има чара на Единбург, общо взето като да ви сервират блудкаво кафе рано сутрин. Едно сравнение направих пак...хихи. Ако обаче трябва да съм честна Инвърнес е просто страхотен и някой ден ще ви пусна малко снимки от там. Ако някога реша да живея отново в град с повече от 75 000 население, това ще е избора ми. :)Всъщност се оказа, че Абърдийн има и много хубава част, където е плажната алея, която пък се оказа разкошна и голям развеселителен парк, който обаче, по не обясними за никого причини, беше затворен. Колкото и да ни убеждаваха по телефона противното, нямаше жив човек да пусне атракциите. :S След няколко часово обикаляне по плажа, шопинг центрове, хапване в "Пица Хът", всички влакчета, виенски колела, колички и какво ли още не, стояха като паметници на модерното изкуство за снимки, но не и за забавления. Малкият беше много разочарован, сигурно е излишно да го споменавам.

Плажната алея.


Към парка


Мини голф джунгла и кафе на вторият етаж.


И още един мини голф, но този на открито.


Ако някой си мисли, че моето дете въпреки всичко не се качи на нещо - не е познал. :) Аз лично имах голямо желание да се врътна няколко пъти на Виенското колело, не за друго, а да направя снимки от високо на целият град. Сигурно щеше да е великолепна гледка.

Има още доста снимки, но честно казано ми писна да ги чакам да се качват, за това спирам до тук и преминавам към каричката. :)

Картичката ми е от снощи. В интерес на истината понаправих доста неща вчера, но едното не е за показване, (че е за не роден Алекс, а Юлия ми проверява блога), другата картичка нещо не останах особено доволна от резултата и правих също поредното тефтерче с химикал. :)

Реших да пробвам с малко по-различен размер за тази картичка (3 на 6 инча) и съм супер очарована колко сладки стават. Мисля да завъртя една коледна серия в този размер, нещо като масово производство. :) Чайна таун тъй да се каже.

Също ще участвам в няколко предизвикателства с нея.

Here is the list with the challenges I'm going to enter:

Shabby Tea Room - "Cottage comfort" pic inspiration or stripes

Stamp something - Something summer
A Spoon full of sugar - Good luck / Best wishes
Meljen's design - Ribbon / Lace / Fiber

Current followers candy time

Мисля, че най накрая дойде момента да ви покажа малко любов, разбирайте време е за подаръци. :)

I think it is about bloody time I show you some love, which means it's a candy time. :)


Изненадващо, дори и за мен самата последователите на блога ми се увеличават, бавно но сигурно. И понеже го обмислям от доста дълго време, не искам да дойде момент, в който ще съм закъсняла да кажа голямо БЛАГОДАРЯ на всички вас, които ме подкрепяте от самото начало.

My lovely followers keep growing (slow but steady though), so I don't want to wake up tomorrow with 1267 followers (hihi), and never said THANK YOU to those, who have supported me all this time from the beginning.

Така, след две чаши българско (да се отбележи за протокола че пия бг вино) шардоне, реших, че е най-удачно да направя канди, в което сами да изберете наградата която ще получите. Опциите са две:

Right, here is the deal. After not so long thinking over two glasses of bulgarian chardonnay (I love chardonnay in case you come to visit me some day and don't know what to bring me :) I have decided my little candy to be a choice of two options:
  • ваучер за 25 паунда за един от любимите ми онлайн магазини или
  • пакет изненада, където ще има материали по мой избор за приблизително същата сума, на любимите ми марки
  • gift voucher for 25 GBP to my favorite online shop, or
  • mystery pack of my choice, for about the same amount of money, with some of my favorite pick ups
Освен това, ще избера още двама, които ще получат по нещо малко от мен (близалка, дъвка нещо такова ще да е :). Иска ми се да мога да пратя по нещо на всеки, за съжаление не ми е във възможностите.

I would also pick up 2 more from those who entered the candy (all random stuff you know ), to send something small from my heart. I wish i could send something to all of you, but unfortunately - not possible atm. :s)

За да участвате в кандито, имам само няколко изисквания.

1. Трябва да сте последовател към момента (81 за сега). Ако станете последовател, докато кандито е в процес, ще изтегля червърти печелиш из между всички, за малка награда.
2. Оставете коментар в тази публикация (например, но не задължително, какво ви харесва в блога ми, какво не или просто да кажете здравей).
3. Оставете линк към блог/профил, име само дори в мистър Линки в края на тази публикация. По лесно ще ми е, от колкото да броя коментари после като гламава.

So, if you'd like to be in the draw there is only few things i ask you to do.

1. You have to be current follower (81 at this very time). If you become such while the candy is still open, I will make a 4th draw on the day and will include you in.
2. Leave some/any comment (what you like, what you don't like about my blog, my work etc, or just say hello)
3. Link your blog/any online profile, or even just a name to mr. Linky at the end of this post (much easier to me, then counting down comments).

This candy is open worldwide!

Следващата седмица няма да съм си в къщи вероятно до събота, може и повече ( зависи какво ще предложи почивката (мухаха), и няма да имам възможност да си проверявам блога постоянно, но кандито ще бъде за две седмици т.е. до 25.юни. Така че, имате достатъчно време (поне по моите представи), ако следите редовно блога ми да се включите.

So, I'll be away all next week and perhaps not able to check out my blog on regular basic, but the candy will be open for two weeks (oh, gosh if i had 3 glasses of wine everything in this post would've be 3 :), which means until 25.june.

Понеже знам със сигурност, че имам последователи, които нямат нищо общо с хартиените майстории, но пък често се отбиват, моля не се чувствайте не на място и участвайте! Ще подготвя награда, която да бъде подходяща за интересите ви в случай, че спечелите или поне си мисля, че мога да го направя. :) Също така знам (пак със сигурност), че има хора, които често проверяват блога ми, но не са последователи и не оставят коментари, но това не означава, че не плучавам подкрепата им по друг начин - моля участвайте също, но напишете в коментара кой сте, за да не стават грешки! :)

I know for sure I have followers, that don't do any paper craft, but like my work and often check out my blog - feel free to enter the candy (I'll work out a special prize for you if you win). Also (again for sure) I have people, who don't follow me, don't even leave me comments on the posts, but they do come regularly, and show me they're support other ways - feel free to enter too, just let me know with a comment at least on this one. :)

След всичко това, искам за кой ли път да ви благодаря за всичката подкрепа през цялото това време от както се занимавам с хартишки, за всички хубави за ухото и самолюбието ми, коментари, които оставяте (оценявам ги наистина много, дори и не всеки път да си личи или да не намирам време да отговоря обратно). Пожелавам ви успех с тегленето и всичко по-по-най!

With that been said, thank you for all your support, all your nice comments (I really do appreciate them), and good luck with the draw!

И само последно искам да кажа, моля не споменавайте в блоговете си за това канди. Искам да имам последователи, които харесват работата ми, а не просто се надяват на шанс да спечелят нещо. Благодаря ви!

Now, that is long enough, but just last thing I want to say. Please do not post about this candy on your blogs. I wish to have followers just because they like my work, not because for some chance to win a bag of goodies. Thank you!

hugs Nana


21 юни 2010

Christmas comes early

Почивки, разходки, гости са хубаво нещо, но нищо по-хубаво няма от това да се прибереш в къщи. Да си призная изминалата седмица, макар и приятна, ми се стори вечност. Вчера просто нямах търпение да се прибера в дома, а днес да дозавърша една започната коледна картичка от преди две седмици. :)

The best thing with holidays is when you come back home. After a week away, I was so pleased to do that last night, and finish my Christmas card I have started two weeks ago.


От известно време ми се правят неща на коледна тематика и съответно реших, че е време да понапазарувам подобни и започна подготовката за празника. Както знаем, за такива картички никога не е рано. Поне от личен опит си спомням миналата година, когато едва успях да направя двайсетина за благотворителните базари.

I think I said recently I feel like making Christmas cards, and did some shopping before go away. As we all know it is never too early to start with Christmas cards, or at least it was proved to me last year, when I had to rush and make quite a few for a charity.


Та това е. На кратко и на бързо. :) Ни ми се пише, ни ми се седи на компютъра, а и имам изключително много нови материали на които да се любувам и евентуално направя нещо тази вечер, както и доста домакински задължения, които пък никога не свършват.

So, honestly I don't feel like writing or even sitting on the computer. I have many new craft goodies to enjoy and some domestic job too (it never ends ). Have a good evening and see you soon. :)

Лека и приятна вечер от мен!

14 юни 2010

Crazy Challenge "You are a star"

Нова седмица в Крейзито и ново предизивкателство, което се надявам да ви хареса. :) Този път ви предизвикваме на тема "Ти си звезда", която може да интерпретирате както ви е удобно. Моето предложение е това сърчице висулка за стена, което направих за все още не роденото бебе на моята приятелка. Дано само не са объркали докторите, че ще е момче, та не знам как ще преправям името. :) Да не говоря, че и те самите нямат алтернатива за момичешко име в случай, че това се случи. Хаха.

It's a new week in the Crazy challenge, where we want to see anything on theme "You are a star". :) I have made this wooden heart for my friend's unborn yet baby, and I really hope doctors did not made a mistake with the baby's sex, otherwise we are going to be in trouble. :) She is due in just 3 weeks. I love babys and can't wait to see that little thing soon. :P



Както знаете няма да ме има тази седмица в къщи, за това благодаря ви, че се отбихте, целувки и приятна седмица от мен, ще се видим много скоро.

As I said, I'll be away this week, so thank you for stopping by, wish you wonderful week and see you very soon.

hugs

12 юни 2010

"Post - It" Note Holders

Нищо не е толкова сладко, колкото открадната идея! :) Така ще започна този си пост и много скоро ще разберете защо. Всъщност ми се иска някой ден, да дойде момента в който аз ще си измисля нещо и някой друг да си го 'крадне, но до тогава - това е положението.

Well I seriously hope some day I will post something on this blog, that is completely my idea, however that day in not today. :) So instead, I'll share some great little projects with you, I saw somewhere else.

Ако сте били тази седмица на гости на Крейзито, сигурно сте забелязали сладките тефтерчета на Кари, а ако още не сте - бегом марш и после ще ме дочитате! Та, от как пусна урока за направата на Makeesha Byl, мира не ми даде докато не направих няколко пробни първо, а снощи и тази вечер официалните ми версии. Както знаете, детето ми от август е първи клас ( няма да има дори 5 навършени в това време :С), и реших да направя няколко комплекта за учителките от детската му група. Исках да имат малко по-завършен вид и използвах момента, за още една 'крадната идейка, която от доста време знам (, но си трая) от една от моите любимки Дани, а именно химикалчетата. Никога повече, скучни, обикновени химикалки - страхотен начин да разнообразите било за вас, за децата в училище или за подарък на някоя даскалица.

If you have been to the "Crazy challenge" this week, you have probably seen Kari's cute Post - It note holders. She sent me the link with the tutorial by Makeesha Byl, and I knew I had to to some. :) My little boy will be in P1 in august (he won't be even 5 at the time :s), so I wanted to make something small for his current nursery teachers. To make an even finished present I made some of Dani's great idea - pens. :)



И така ето завършени 4 комплекта, които се надявам да ви харесaт и евентуално да направите и вие. Изключително лесно, приятно и красиво, и най-вече практично за повечето хора, особено за работещи на бюро и с много задачи. :) Идеално би било, ако химикалчетата бяха малки, за да мога да им направя и място в самото тефтерче, но никъде не се продават такива, още по-малко прозрачни.

So here are mine 4 completed sets. Hope you like it and try them out. Is just a brilliant, and makes boring stuff like sticky notes and ordinary pens look gorgeous.



Нещо не съм особено доволна от снимките си, но цял ден един слънчев лъч не ни оргя на този остров. :С Та, ако не забравя, когато все пак реши да се покаже слънцето, може би ще ги подменя.

We haven't had a single ray of light today, and I'm not exactly happy with my pictures, but if tomorrow weather is better I'm going to change them.

Използваните хартии са "Oktober Afternoon" ралични колекции
Стикери и чипбордове на "American crafts" - Dear Lizzy & Addobe
Диги печат "Party banner" на Kathy Martin

papers "October Afternoon" different collections
stickers and chipboards "American crafts" - Dear Lizzy & Addobe
Digi stamp "Party banner" by Kathy Martin


Това е за сега. Благодаря ви, че се отбихте, коментирахте и т.н. :)

That is for now, thank you for stopping by and any comments you wish to leave!
hugs

Публикувах това в Крейзито вместо тук. Ужас. :)
p.s I've posted this on the wrong blog first. Lol :D

07 юни 2010

PIO & Crazy Challenge DT cards

Не успях да намеря време да пусна отделни публикации, но като се замисля не виждам и особено голям смисъл да спамя с такива, за това двете картички за новите предизвикателства на PIO, a темата "Quirky" - закачлив, капризен, мърморещ, абе не успях да си намеря точен превод за тази дума. :)

Картичката също е и за няколко други предизвикателства:
Cup cake craft - summer delight
LaLaLand - summertime
Digi Doodles - buttons
Stampin' for the weekend - summer/travel time
Stamp something - digi day

*******************

Втората картичка е за новата седмица в Crazy challenge, където ви предизвиквам на тема "Distress".
С тази също ще участвам в Quixotic - go wild


Пожелавам ви приятна и успешна нова седмица!
Целувки.

05 юни 2010

Precious baby girl

Идеално би било, ако бях измислила нещо за момче, понеже моята приятелка очаква такова до един месец, но ето нещо ново на тема, която изключително рядко правя, при това в случая без повод. :)

It would've be perfect if it was something for baby boy, as my best friend is expecting such in less then a month, but could not resist those adorable dress chipboards and the color combo - pink, blue, brown. :)

С хубавото време, не знам при вас как е, но аз рядко се задържам на компа. Дори в момента ми се иска бързо, бързо да си претупам публикацията и да излизам в градината. Това лято съм решила да направя нещо, което отлагам от години. Записах се за уроци по плуване. :) Само дето нищо не става толквоа бързо и чакам да се освободи място за мен, и да ми се обадят. Но, по-късно днес ще ходим с един приятели на басейн, за да се учи Габи. Малкият е супер ентусиазиран от идеята.

Well, the summer is finaly here, and I can hardly stay on the pc, even now i just want to finish this quick and go out. Last week I have decided to do something I've been planing for ages, and put my self on the waiting list for swimming lessons. :) Today I'm taking the kid for his first one, and boy, he is exited.


Както и да е. Картичката и сърцичето (казах ви аз да очаквате доста такива в скоро време) отиват за две предизвикателства:

Anyways. I'm going to enter my set in the following challenges:

Shabby tea room - Dear to my heart
Incy Wincy - For the little ones

Желая ви приятен уикенд, много слънчево настроение и не забравяйте да се отбиете отново утре, когато ще представя картичката си за новото ПИО предизвикателство и в понеделник за Крейзито! :)

Have a great weekend and don't forget to come back tomorrow to see my card for the new PIO week, and again on monday for the Crazy challenge. :)

Целувки!

hugs