22 април 2010

Birthday love

Колкото и да го мисля, не мога да съчиня някакъв текст, за това постно, постно, като боб с картофи, ще ви го пробутам този пост днес. :)

Започнах с намерение да направя картичка, която да отговаря на няколко предизвикателства в крайна сметка останаха само две в които мога да я включа, а именно:
challenges:
A Spoon full of Sugar - Birthday card
Картичкофурии - Retro

Ем, ретро е нали? Или поне на мен ми създава едно такова усещане. :)

Омитам се сега, няма какво да си изсмуквам от пръстите допълнителни писанки. Лека и приятна вечер и много творчески настроения!

Допълнение към текста. В чата на шега на майтап питах, някой има ли желание да ми напише текста на картичката, понеже нещо нямам муза. Гери ака Блещучка или под каквото и да е име я познавате, изяви желание. Разбира се, трябваше да види първо какво съм напрвила. Ето и текста който ми предложи. Мисля, че просто идеално хваща настроените на картичката и ще ви го предложа в оригинален и автентичен вид копи - пасте от скайпа. :)

"Това се случи едно време, когато билетчетата бяха по 6 ст. а киселото мляко в стъклени бурканчета, чийто тенекиени капачки отваряхме с удар с юмрук. Точно тогава имаше и магазинчета за лимонада. Помните ли ги? Нямаше масички около тях, пиеше се на крак, а лимонадата беше дяволски струдена. Обаче пък освен това бе и дяволски вкусна. То всъщност там не продаваха само лимонада, имаше и етър и шоколад и малина и бяха поне 5-6 вида. Мериха дозичките концентрат с малко тенекиено черпаче, сипваха ги във високите чаши и после доливаха от чешмичката с газирана вода. Със съседчетата ги гаврътвахме набързо и подавахме за още. Това беше едно от евтините детски удоволствия, за които всички имахме джобни."

С това малко лирично отклонение и припомнени детски спомени ви оставям за сега! :)

6 коментара:

  1. Картичката е много сладка, а текста написах от Гери е много ретро :) Аз лично нямам тези спомени които тя е описала, тъй като съм по-малка, но поне разказчето й ме накара да си представя картинката която описва :)

    ОтговорИзтриване
  2. Картичката е много сладурска. Много ми харесва панделката.
    Гери е майстор на лиричните отклонения.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна е!Много ми харесва,Nana!На мен ми е ретро,а и как иначе с тази масичка с извити крачета;)
    А текстът на Гери е мноооого на място!Поздравления за тандема!

    ОтговорИзтриване
  4. Darling card! Sweet silhouette image and I LOVE your lace bow! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ооооо, страхотна картичка и невероятно сполучлив текст! Помня тези времена, хубави времена бяха, както и дъвките "Идеал", които оцветявахме с гьозум от градината! Ама че спомени, много РЕТРО! Нат, искам и тук да ти благодаря за страхотната картичка, която получих заедно с наградата си от Великденското предизвикателство на Крейзито!

    ОтговорИзтриване
  6. И магданоз, Диме. :)
    Благодаря ви за коментарите, момичета!

    Thank you, Kathy!

    ОтговорИзтриване