14 февруари 2010

The crazy challenge week 2

Ето, че една седмица се извъртя и дойде ред на новото предизвикателство в The crazy challenge, а темата цветя, пеперуди, пролетно ми е в душата. Хм, признавам си, че пеперуди не бях правила много, много отдавна и Нелка буквално ме предизвика с това. Тогава Кари извади тежката артилерия (видяхте ли тортата?) и аз тотално блокирах. Освен всичко друго, изглежда вируса който прекарахме вече няколко пъти по ред на номерата, ще ме повтори и цял ден съм като парцал.


Първата картичка беше много ясна идея в главата ми, до толкова, че да направя пеперудата с горещ ембосинг, течни перли и да я сложа на кръгова основа кацнала на цветя. Първо реших да е таг, после реших да е таг + кутийка, след това реших да е просто кутийка и най-накрая завърших с картичка. :) Стана изключително нежна, за съжаление честата смяна на желанието ми в какво искам в крайна сметка да се превърне, си каза тежката дума и има един (не се вижда на снимките разбира се :) айлет не на мястото си. Освен това течните перли решиха да направят номера с мерхурчето въздух на няколко пъти, та цялата техническа изработка е под всякаква критика, умело скрита на снимките.



Исках да представя нещо различно тази седмица и след известно ровене по блоговете, реших да се спра на тази прегъната на три картичка с прозорче, която пък се оказа далеч по трудна задача от колкото предполагах. Поради голямото напластяване на картони и хартии, не се затваря добре, но признавам си, малко сили ми останаха да мисля как да се справя с проблема.



Въпреки предупрежденията, че не носи повече от една разноцветна хартия плюс основата, не очаквах и на толкова да се затрудни при затварянето. Едва ли бих правила втори път подобен вид. Дори не може да се отпуснеш с украсата поради споменатите вече причини. Въпреки всичко стана симпатична трябва да кажа.


Та това е за тази вечер от мен (пиша поста в неделя вечерта). Отивам да се лекувам на чайче с лимон и аспирин и да се надявам да победя вируса, преди да ме е гътнал на легло утре.
А вие не чакайте повече покани, хващайте ножиците, хартиите и мастилата и право в Крейзи предизвикателството!

7 коментара:

  1. Стахотни са, възхищавам ти се :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми хареса тази с пеперудката. Малко по-различна е от другите ти картички, но е много свежа. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много изчистени и в същото време все така красиви, като всички останали твои картички! Особено втората - направо ме плени! Бързо оздравяване, Нана!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви много, момичета!
    Целувки

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни картички. Недостатъците дето ги пишеш си ги виждаш само ти. Аз поне нещо такова не видях. Особено втората картичка е толкова нежна и сладка.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни са и двете картички! Независимо от трудностите, които си имала с перлите, пеперудата е невероятна!
    Втората картичка е мнага, много сладурска. Как само са я накацали тези пеперуди :).
    Твоите картички за не едно нещо променят мнението ми в положителна посока. Определено се замислям за някоя и друга перла :D.

    ОтговорИзтриване
  7. Харесва ми много надписа на първата картичка Просто защото :)

    ОтговорИзтриване