30 декември 2009

Manga girl


Напоследък съвсем съм пренебрегнала хобито, но покрай всички тези коледни и новогодишни празници, нищо не ми се прави. Мама дойде на гости ( търся да закупя: валериан, алказалцер и тапи за уши и кило ракия), та онази вечер спретнах по нейно настояване една картичка. Поне и двете сме единодушни, че на живо изглежда далеч по-добре, но това е положението.

Печата е на Sugar Nellie - Manga girl 2, използваните хартии са на Бейсик Грей - Маракеш, Прима цветенца, връвчицата е от кварталното хоби магазинче, а печата е ембосинг.

Весели празници на всички! Надявам се съвсем скоро да се завърна с по-сериозно картичко правене!

Благодаря ви, че се отбихте и приятен ден!

09 декември 2009

Thank you card


Една бърза картичка направих, за жената която ми беше направила коледната поръчка. Бърза, бърза и толкова лесна, а да не ви казвам колко пъти я обърках. :С Основната хартия е от "Early bird" Cosmo Cricket, изрязаните елементи са от единичен лист на We R memory keeepers. Рибонче, малко камъчета и печат. Това е от мен за сега. Преди 10 минути се върнах от пазар за коледни красоти и голяма елха, и сега започваме с детето да се забавляваме. :)

02 декември 2009

Happy turtle

Тази вечер картичката ми, е вчерашно вечерно производство, но беше много късно и не я публикувах веднага. Въпреки, че е доста разноцветна, се превърна в нещо подходящо и за мъжките половинки, което беше и първоначалният ми замисъл. Самата картинка е печат от animal collection на Whimsy и се търкаляше в къщи от едно известно време, но колкото и опита да правех, никога не успявах да я оцветя така, че да ми хареса. Костенурките се оказаха сложна работа и дори гледането на "Кунг фу панда" не помагаше. :) В крайният резултат ми се струваше, че нещо и липсваше, но след петнадесет минутно ровене в кутиите ненамерих нищо друго което бих могла да прикача, за товая оставих така. Сега, смятам че всичко си е на мястото и един елемент повече би я развалил. Вие какво мислите?


Използвах хартии от разкошният пакет "Early bird" на Cosmo cricket, като само оранжевата основа на точки е от "Hopscotch" на K&Company. Медальонче костенурка от Ибей, панделка, брадсове и айлети от хоби магазинчето.

За оцветяването използвах толкова монго цветове, че дори не съм сигурна сега, дали ще успея да ги изброя. Особено за кобурата, която според мое скромно мнение би тярбвало да е цвят нещо между маслинено зелено и кафяво, наслагвах едно по едно каквото имам подходящо. Но, Copic ciao: B00, G14, YG23, YG63, C7, C1, C3, E71 и много безцветен блендер. Останах особено доволна от начина по който направих петната по тялото, за това направих и близка снимка. След основното оцветяване, бързо "нацъках" точки с блендера, за да отнема от цвета без да го разлея.


Ще участвам също в предизвикателстворо на http://quixoticpaperie.blogspot.com/, където условието е да се използва чарм/медальонче, както вие удобно да го наречете. :)

Това е от мен за сега, благодаря ви че се отбихте!