07 ноември 2009

Коледна Тилда

Както вече споменах във форума на бг-мама, си купих един разкошен пакет хартии на "My Mind's eye". След почти тирмесечно картичкоправене, от първите ми несръчни опити до сега, започвам да си имам и фаворити сред определени марки. За хартиите определено "Basic Grey", "MME" и "Cosmo cricket" печелят по точки при мен, както и доволна сума от месечният бюджет.
След известно мислене и премисляне (за протокола и двете са ми трудни), реших че е крайно време да започна да водя блога си малко по-сносно, в знак на уважение към всички които го посещават. С това, не си и помислям, че ще ви науча на нещо което не знаете, но поне бих могла подробно да изброявам какви материали съм използвала и евентуално, от къде съм ги купила. Така може би, или поне се надявам, да улеснявам и вас, а кой знае, може и да си спомните, че имате точно такъв пънч, или точно такъв лист картон, някъде измежду всичко друго. И (блажени са вярващите), но надявам се някой ден, да вдъхновя някого с нещо - плагиатство в най-чисти форми също е позволено! :)



Днешната картичка, както вече споменах около стотина пъти, е с вероятно най-красивите коледни хартии на които съм попадала, по магазини и магазинчета, блогове и сайтове. "Signature CHRISTMAS by Jen Wilson" - MME. За пореден път обаче, практиката доказа, че хубави материали, не означават бърза и красива картичка. За да стигне този си вид претърпя множество промени, размени и приблизително 3 часа с известни краткотрайни почивки.
Всички познаваме сладката Тилда на "Magnolia", но тук искам да обърна внимание на нещо друго. Сигурно вече сте забелязали, че съм използвала маскираща техника, при облеклото и за фон. Тази идея, с облеклото по-специално, забелязах на няколко пъти по други блогове и отдавна се канех да опитам. Чудесното е, че всъщност може да облечеш цял един печат по този начин или отделен елемент и ефекта е невероятен, дори Копиците губят по точки в този случай. Разбира се, лице, коса, ръце, когато има такива, все пак трябва да се оцветят. Снежинките зад нея са пак с маскираща техника, но те са така наречените "rub on" стикери. На практика подобен фон може да се направи с почти всичко подръчно и повече въображение.
Металната снежинка е от онлайн магазин - 5 за 0.75п, ако разровите в ибей обаче, ще намерите много такива, и често с доста по-големи количество за 2 - 3 паунда. Шейната я изрязах от единият лист картон, а перлички във всеки един магазин за материали. "Big clouds" ножица на Fiskars и рибонче/лентичка от квартално магазинче за подаръци. Тилда е оцветена с Copics: B02, B12, R00, R11, YR23, colorless blender.



Тази публикация стана доста дълга, ако все пак я прочетохте цялата и стигнахте до тук, би ми било приятно да чуя вашето мнение по въпроса - да бъде или да не бъде Нана подробната? :) Приятно творене на всички!

16 коментара:

  1. Нана картичката е невероятна, с всеки един детайл!!!

    П.С. Преди време беше писала че мислиш да си вземеш още Копици, та в тази връзка в един местен онлайн магазин тук видях комплект C за 75 евро (струва ми се доста добра цена). Ако те интересува ще ти пусна линка.

    ОтговорИзтриване
  2. Нана, тази картичка е тооолкова пипната! :) Нямаше да ми хрумне, че си я правила по този начин! :) макар че аз баш питах за въпросната техника.. ех..:) Жестоко се е получило! 3-те часа, които си оползотворила в правенето й със сигурност са си стрували! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благдаря, момичета!
    Блещучи, ще чакам да видя и ти как ще направиш нещо с маскиране. Наистина е много забавно.

    Кари, аз си купих точно комплект С, но тази цена за която казваш е много добра наистина. Аз, чакам от кварталното магазинче да решат дали ще зареждат с единични бройки, защото смятам да си купувам така вече. Иначе до сега да съм се обзавела с поне още 10 цвята, но им обещах ако зареждат да вземам от тях. Пак зависи и с каква надценка ще ги продават все пак.

    ОтговорИзтриване
  4. Уфффф много съм загубена - комплект А предлагат (верно 4е ти С беше взела).

    ОтговорИзтриване
  5. Нана, обожавам описанията по създаването на картичките, а твоето е много духовито и ми достави истинско удоволствие. Винаги ми е липсвал малко текст към картичките ти, така че бъди подробна :). Така се чувствам и аз създател по някакъв начин, не само наблюдател.
    Картичката е прекрасна.

    ОтговорИзтриване
  6. Нана, картичка ти е невероятно нежна и дава снежно-коледно настроение.Стана ми много мило, за това че искаш да се споделиш своите творчески решение в правене на тази картичка, бъди сигурна,начинаещи и не само те ще са ти страшно благодарни.Успех и чакаме нови изненади...Lale

    ОтговорИзтриване
  7. Асет/Лале, благодаря за топлите и прекрасни думи!

    ОтговорИзтриване
  8. Много са хубави картичките ти!
    Искам да попитам къде е това квартално магазинче от което вземаш копик маркери?
    Също, като рисуваш с копик когато смесваш цветовете, преди това сложила ли си ги върху нещо и от там да си вземаш цвят? Каква е техниката ти ?Аз се опитвам но ми стоят на пластове:-(

    ОтговорИзтриване
  9. Е, писах, писах и се затри! :( Роси, Копици си купувам по интернет, понеже в нашето магазинче се отказаха да продават, поне за сега. Аз съм в УК. Започнах с 36 цвята сет и си купих допълнително още 12 и пълнител за блендера, понеже беше свършил (след не чак толкова сериозно ползване). Смесването на цветовете, поне от моя опит, става най-добре когато имаш поне минимум 2 цвята с близък един до друг тон. С блендера не мога да смесвам добре. Започвам с тъмите цветове обикновено. На каква хартия оцветяваш? Аз изпробвах много докато най-накрая си намерих подходяща. Рисува се "леко", не е много дебела, изключително гладка, без да е гланцирана. Пиши ми ЛС в бг-мама, ако те интересува нещо повече, ще се радвам да отговоря ако мога. И също изключително се радвам да намеря още съмишленици, фенове на копиците. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря Nana. Аз съм в България, взех си няколко близки сив, син, кафяв цвят и други. Общо имам около 20 маркера. Безцветен блендер нямам, че тук в магазина го нямат в момента. Но ето резултата от който се оплаквам: http://farms.static.flickr.com/2501/41285523_10c485271d_o.gif
    Иначе си взех някаква хартия, специална за копик уж! Но според мен проблема не е с хартията, а по начина по който ги нанасям и смесвам...

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, не можах да отворя снимката, както и да се опитвах. :( Не съм голям спец и аз самата. Единственото за което се сещам в момента (щом не мислиш че е хартията, специална за Копик от тази която е 70гр ли?), е да нямаш толкова близки един до друг цветови тона. Погледни отстрани в блоговете които следя, I love markers е точно за Копикс, има невероятни съвети. Блога се води, от официален представител на Маркерите някъде из Америка, а тя самата рисува собствени скечове. Про с една дума. :) Ако не разбираш английски или пък просто искаш да поговориш с мен, с удоволствие бих початила на скайп или другаде. :)

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей Нана, объркала съм адреса http://farm3.static.flickr.com/2501/4128552373_10c485271d_o.gif
    Иначе този блог бях гледала, явно трябва още да се поразровя и прочета, тук на работа нямам skype, само ICQ и gmail. Ще продължавам да се наслаждавам на твоите красоти и се опитвам да направя нещо сносно и аз.
    Не зная хартията точно от коя е. Може би цветове все още не ми достигат :)

    ОтговорИзтриване
  13. Роси, сега видях какво имаш предвид. Мисля, че е от хартията и ми изглежда доста плътна и бързо попиваща. На такава хартия аз оцветявам, като използвам само един цвят, по-възможност най-светлия който съм решила, и много бързо докато е мокро още, повтарям няколко пъти където искам да има сенки и по-тъмни цветове. Така може да стигне до 4 тона разлика. Когато най-накрая си доволна с всички оттенъци мини много набързо по целият участък още един слой и ще го блендне. Дано това помогне!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря Nana, ще взема в предвид препоръките ти.Иначе хартията е същата 70г.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  15. Роси, имам същата в къщи и снощи реших да опитам. Оказа се доста трудна да се оцветява, дори и за по-малки участъци. Може и да е специална за Копик, но е за професионалисти, което прави нашата работа още по-трудна. Пиши ако те интересува, снимах резултата и как бленднах тъмно и светло без блендер. Но, моето скромно мнение е да потърсиш друга хартия, тъй като тази иска повче нанасяне, заради бързата попивателност, съответно и маркерите ще се изхабят по-бързо. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравей Нана, благодаря за съвета, бих искала да ми споделиш за оцветяването. За съжаление тук в магазина, от който вземам Copic, нямаха май друга хартия. Може ли на обикновен картон.
    Можеш да ми пишеш мейл на rossitca at gmail.com

    ОтговорИзтриване